BILA JE JEDNA OD NAŠIH NAJLJEPŠIH GLUMICA: Devedesetih se povukla iz javnosti, danas uživa u LUKSUZU ŽIVI POTPUNO DRUGAČIJIM ŽIVOTOM

Nekad i Sad
BILA JE JEDNA OD NAŠIH NAJLJEPŠIH GLUMICA: Devedesetih se povukla iz javnosti, danas uživa u LUKSUZU ŽIVI POTPUNO DRUGAČIJIM ŽIVOTOM
Maju je domaća publika volela, a njene uloge su i danas zapažene

Maja Sabljić važila je za jednu od najzgodnijih glumica. Karijeru počela još davne 1979. godine, da bi se 1993. preselila u Los Anđeles gdje živi na visokoj nozi - stanuje u kvartu Sanset plaza, na Bulevaru sumraka, između Holivuda i Beverli Hilsa.

Poznate uloge ostvarila je u filmovima "Groznica ljubavi" (1984), "Pazi šta radiš" (1984), "Kamiondžije opet voze" (1984), "Druga Žikina dinastija" (1986), TV seriji "Bolji život" (1990), "Policajac sa Petlovog brda" (1992, 1994), "Ona voli Zvezdu" (2001), "Lavirint" (2002).


- Više ne razmišljam o tih dvadeset godina provedenih u kinematografiji i kao da je to bio moj neki drugi život. U to vrijeme bilo je mnogo ljepše, drugačije i druge vrijednosti su bile na cijeni - rekla je Maja svojevremeno za Blic, te otkrila da je samovoljno napustila glumu.

266165-1957609-aps-ls-ff
Još jedna Maja koja je takođe svojevremeno riješila da ode preko bare je Maja Mitić, koja je ulogom u filmu "Šmeker", gdje je igrala ljepšu polovinu Pavla Ivkova (Žarka Lauševića), osvojila sve svojom ljepotom i glumom, pa onda vrlo brzo nestala.

Maja se poslije uloge Lele posvetila pozorištu, a danas je umjetnička direktorka Festivala Nišvil,prenosi Glossy. Oko 2000. godine radila je kao gostujuća profesorka tehnike savremenog teatra Univerziteta Ajove i Sjedinjenih Američkih Država. Od 2008. je gostujuća profesorka pozorišne umjetnosti za master studije Goldsmitovog univerziteta u Londonu.

 

Ne propustite