LIK KOJI SE NE MOŽE ZABORAVITI: Sjećate li se Bube iz “Lud, zbunjen normalan'' IMALA JE TUŽNU SUDBINU, A POGLEDAJTE KAKO DANAS IZGLEDA

Nekad i Sad
LIK KOJI SE NE MOŽE ZABORAVITI: Sjećate li se Bube iz “Lud, zbunjen normalan'' IMALA JE TUŽNU SUDBINU, A POGLEDAJTE KAKO DANAS IZGLEDA
Glumica Belma Lizde Kurt, iako je pravi profesionalac u svom poslu, rijetko kada priča o privatnom životu.


Glumica Belma Lizde Kurt, iako je pravi profesionalac u svom poslu, rijetko kada priča o privatnom životu, tačnije o tragediji koja je pogodila prije deset godina.

Naime, ona i njen suprug, reditelj Aleš Kurt izgubili su desetogodišnjeg sina Jan Isaka u tragičnoj nesreći koja se dogodila u Kanadi. Sin im je bio u vožnji kajakom koji se prevrno nakon čega je uslijedila velika potraga za njim.

Prevrnuti kajak ugledali su narednog dana u četiri sata ujutro, kada su šest sati kasnije pronašli i njenog sina pored podvodnog grebena. Dječak je preminuo od promrzlina.

Nakon sinove smrti, Belma se posvetila radu s djecom, a i odgajanju kćeri koja danas ima deset godina.

Inače, čuvena Buba koja je ušla u domove širom regiona o svojoj ulozi je rekla:
 
"Ljudima se mnogo sviđa lik Bube, a naročito djeci. Mislim da je to zato što sam nekako uspjela da je učinim zaista živom, što je za mene veliki kompliment. Gledaoci toliko vjeruju da Buba postoji, da kad vide mene, Belmu, koja samo radi svoj posao, i prepoznaju Bubu, često ne mogu da se sjete odakle me znaju, ali prepoznaju me kao nekog bliskog i dragog. Pa me pitaju kako sam, kako mi je porodica, požele mi sve najbolje i tako dalje. Lijepo se sa mnom ispričaju", rekla je ranije jedna od omiljenih glumica na prostoru bivše Jugoslavije.

buba-474x350

Ne propustite