ČETIRI DANA PROVELA U KOMI: Žena pomiješala OVA DVA sastojka dok je čistila kupatilo OPREZNO

Kiosk
ČETIRI DANA PROVELA U KOMI: Žena pomiješala OVA DVA sastojka dok je čistila kupatilo OPREZNO
Umrla je nakon što je provela četiri dana u indukovanoj komi.

Silija Semor, 34-ogodišnjakinja iz Velike Britanije, umrla je nakon što je pod u kupatilu čistila izbjeljivačem, prenosi britanski Miror.

Kad je završila sa ribanjem poda, dobila je više uzastopnih napada astme koje je uzrokovao gas nastao hemijskom reakcijom dva sredstva za čišćenje – izbjeljivača i sredstva za čišćenje wc šolje.

Umrla je nakon što je provela četiri dana u indukovanoj komi.

U nastavku pogledajte kojim prirodnim sastojcima možete srediti vaše kupatilo

Čišćenje WC šolje je prava muka. Sredstva, koja koristimo se obično prepuna hemikalija i čini nam se da nam ovaj dio posla uvijek oduzima mnogo vremena. Evo nekoliko predloga kako da brzo očistite WC šolju.

Mirisna kombinacija

U posudu stavite sodu bikarbonu (oko 200 g) i dodajte nekoliko kapi svježeg limunovog soka – pomješajte i sa tim natrljajte WC šolju, pa ostavite da djeluje sat vremena. Izribajte WC četkom i pustite vodu. Ovo možete ponavljati svaki dan za besprjekorno čistu WC šolju.

Boraks i limun

Na sličan način kao i sa sodom bikarbonom možete upotrijebiti i boraks. Boraks i limunov sok pomješajte u odnosu 2:1, pa to nanesite na šolju, ostavite sat vremena, izribajte četkom, pa pustite vodu.

Gazirani sokovi

U šolju sipajte 350 ml Koka-kole (naspite sok i ispod rubova), pa ostavite da djeluje sat vremena. Kola sadrži kiseline, koje mogu da “razbiju” teške mrlje. Ako je WC šolja mnogo prljava možete ostaviti Kolu da djeluje preko noći. Poslije samo pustite vodu.

Sirće i ulja

Za ovaj metod čišćenja treba vam: pola šolje (od 200 ml) sode bikarbone, 10 kapi eteričnog ulja čajevca i pola šolje destilovanog bijelog sirćeta. Sodu pospete u WC šolju, popršćite eteričnim uljem, pa sirće. Voda će da pjeni nekoliko minuta skidajući teške mrlje i kada prstane samo pustite vodu.

Ne propustite