PRIČA O ŽENI KOJA JE SPASILA DJEVOJČICU: "Vidjela sam da sjedi pored.."

Kiosk
PRIČA O ŽENI KOJA JE SPASILA DJEVOJČICU: "Vidjela sam da sjedi pored.."
.

Šejla Frederik je tokom leta iz Sijetla za San Francisko vidjela djevojčicu razbarušene kose i uplašenog izraza lica kako sjedi do lijepo obučenog, uglađenog čoveka. Odmah je primijetila da nešto nije u redu.

"Djevojčica ima oko 14 godina, i čim sam je ugledala znala sam da nešto ne valja. Nazovite to predosjećajem, kako god, ali neki glas mi je govorio da nešto nije u redu. Nešto se tu nije slagalo. On je bio tako dobro obučen i sređen, a ona sva raščupana, u nekoj skromnoj odjeći".

Kada je pokušala da popriča sa njima, muškarac je postao odbojan i neprijatan, dok je devojčica sve vreme ćutala. Tada je stjuardesa došla na ideju da devojčici koja je krenula do toaleta ostavi poruku na ogledalu: "Da li je sve u redu.?." na koju je ona odgovorila sa: "Treba mi pomoć".

Šejla je zatim to ispričala pilotima, koji su obavestili policiju u San Francisku. Trgovac ljudima je uhapšen ubrzo nakon što je avion sletio, a djevojčica je oslobođena.

Nakon ovog događaja, došlo je do obavezne obuke koje su američke avio-kompanije uvele u svoj program.

Američke vlasti su samo prošle godine na aerodromima uhapsile 2.000 trgovaca ljudima i identifikovale više od 400 žrtava.

(Izvor: Facebook)

Ne propustite