NIJE HTJELA PRODATI KUĆU, PA OKO NJE NAPRAVILI AUTO-PUT: Nudili joj bogatstvo, a evo zašto ih je ODBILA, POGLEDAJTE KUĆU

Objavljeno:10.08.2020 - 18:51
A A A Times Arial

Kada se gradio auto-put u južnoj kineskoj provinciji Guangdong, gospođa Liang nije htjela da se dogovori sa vlastima i preseli.

Kuća od 40 kvadrata zato danas stoji "u rupi" usred auto-puta s četiri trake. Vlasnica ne želi da se preseli jer joj država nije ponudila adekvatnu lokaciju, kako kaže.

2298113-kina-ff

"Znam koje su posljedice i ne smeta mi šta drugi misle o meni. Mislite da je ovo okruženje loše, ali ja osjećam da je tiho, oslobađajuće i ugodno", tvrdi.

Od kineske vlade je navodno tražila četiri stana, a oni su pristali da joj daju dva.

Nudili su joj i zamjenski smještaj blizu gradske mrtvačnice, što je još jedan razlog zašto se nije preselila.

Vlasti su još 2010. godine ogradili kućicu kako bi je srušili i izgradili most. Međutim, gospođa Liang je jedina od 47 domaćinstava i sedam firmi koja još živi tamo.

2298115-kina1-ls
Vlasti tvrde da su joj nudile i gotovinu, ali da je ona sve odbila. Tada su inženjeri napravili novi most koji zaobilazi kuću.

Ipak, država nastavlja da pregovara s gospođom Liang koja ne odustaje od svojih zahtjeva.

Novi.ba/Kurir

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!