Nova opcija na Instagramu već živcira mnoge: "Samo nebitni ljudi. Kako da to maknem?" DA LI STE VEĆ PROBALI? 

Internet
Nova opcija na Instagramu već živcira mnoge: "Samo nebitni ljudi. Kako da to maknem?" DA LI STE VEĆ PROBALI? 
Društvene mreže odmah su preplavili komentari

Instagram je prije nekoliko dana u više od 50 zemalja svijeta (među kojima je i Hrvatska) izbacio Reels, svoj odgovor na TikTok.

Slično kao i kod TikToka, Reels omogućava korisnicima da snimaju kratke videozapise s glazbom te ih dijele s pratiteljima. Snimke mogu trajati do 15 sekunda, a autori, uz glazbu, mogu dodavati razne filtere, efekte. Reels možete otkrivati u Explore dijelu Instagrama (kao dosad javno objavljene fotografije i videozapise), a ako objavite privatan Reels, njega će vidjeti samo vaši prijatelji, kao i dosad s objavama na Instagramu.

Društvene mreže odmah su preplavili komentari na ovaj dodatak Instagramu, a oglasili su se i s TikToka. "Pa... ovo izgleda poznato", napisali su nakon što je Instagram predstavio Reels.

I dok se neki raduju novoj opciji, drugi i nisu baš oduševljeni.

"Zašto nam nameću Reels u Exploreu, samo nebitni ljudi", "Instagramov Feed je s ovim uništen, želim vidjeti neke kvalitetne objave, a sad sve što vidim je zapravo TikTok", "Nisam za taj Reels baš", "Kako da to maknem s aplikacije?", pišu neki.

Instagram je izbacio Reels nakon što se počelo govoriti o tome da Trump razmišlja o zabrani TikToka u SAD-u. 

Američki predsjednik u četvrtak je potpisao izvršnu uredbu kojom se svim američkim građanima zabranjuje obavljanje transakcija s kineskom tvrtkom ByteDance, u čijem je vlasništvu TikTok, a ona stupa na snagu za 45 dana.

Prema uredbi, TikTok se smatra "prijetnjom" nacionalnoj sigurnosti te se upozorava na automatsko prikupljanje podataka koje je moguće korištenjem aplikacije.

"Ovakvo prikupljanje podataka predstavlja prijetnju i moglo bi omogućiti Komunističkoj partiji Kine pristup osobnim i vlasničkim podacima Amerikanaca", stoji u uredbi,prenosi Index.

"Sjedinjene Države moraju poduzeti žestoke mjere protiv vlasnika TikToka da bi zaštitile svoju nacionalnu sigurnost."

Uredba je uslijedila nakon što je Microsoft najavio da razmatra mogućnost kupnje američkog ogranka TikTokovih operacija od tvrtke ByteDance te je odredila 45-dnevni rok za sklapanje posla.

Trump je podržao potez softverskog diva čije je sjedište u Seattleu.

Ne propustite