"TATA, DOĐI BRZO", CIJELI REGION U SUZAMA ZBOG OVOG ŠATORA ISPRED BOLNICE: On plače, a ja ne mogu unutra...

Objavljeno:06.08.2020 - 08:11
A A A Times Arial

Foto: Twitter

Roberto Mateš iz Pakraca je tata sedmogodišnjeg Šimuna koji je hospitalizovan usljed infekcije korona virusom.

Budući da ima pravo na posjetu u trajanju od svega par minuta, ovaj tata je ispred bolnice razapeo šator kako bi mogao da putem toki-vokija bude na vezi sa sinom.

- Kampiranje pred bolnicom u Pakracu, ne smijem biti sa Šimunom na pedijatriji pa čak ni u čekaonici bolnice ! - poručio je otac.

Nakon što je slike postavio na Fejsbuk, obišle su region i dospjele u lokalne vijesti.

eemytcnxyay5vqv

foto: Twitter

Dijete je, kako kaže za 24.hr par dana imalo povišenu temperaturu i teško je disalo, pa su ga odveli na pedijatriju gdje je ljekar pregledom utvrdio da će dijete morati da ostane u bolnici.

- Ja sam odmah rekao da ću ostati sa njim, ali ljekar je rekao "ne". Rekao sam da mi ništa ne treba, spavaću na podu, ali rekao je da ne može i da moram da izađem iz bolnice. Objasnio sam sinu da ne mogu da budem sa njim, ali ću biti blizu. Naravno, počeo je da plače, a ja sam mu rekao da ću biti tu blizu, na toki-vokiju - kaže on.

eemytcmwkaa3nqb

foto: Twitter

Nakon toga je, kaže, otišao kući po šator i toki-voki i razapeo ga pred bolnicom. Juče ga je, kaže, dijete pozvalo na toki-voki uplašeno od injekcije.

- Tata, dođi brzo - zvalo ga je dijete. On je, kaže, probao da uđe u bolnicu ali mu nisu dali.

(Žena Blic)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia