Slatko-ljuta kombinacija: Piletina u sosu sa pire krompirom
Možda se čini nespojivo, ali je jako ukusno.
Sastojci
500 g pilećeg filea
1 kašičica tucane paprike
3 kašičice meda
3-4 kašike ulja
3-4 krompira
2 mrkve
2 kašičice vegete
300 ml pavlake za kuhanje
2 kašike maslinovog ulja
2 grančice ruzmarina
1 kašičica tabasko ili nekog drugog sosa
Priprema
Pileći file isjeći na manje parčiće,ne previše tanko,blago premazati medom pa utrljati tucanu papriku.Ostaviti na kratko u frižideru.
Obariti krompir sa sargarepom,procijediti ali ostaviti malo vode,izgnječiti pa dodati so ili vegetu po želji. Pire je bez margarina i mlijeka.
Piletinu peći na zagrejanom ulju,na umjerenoj temperaturi,dok ne dobije zlatnu boju.
Sos
Sipati maslinovo ulje u šerpicu,pustiti da se blago zagrije,zatim smanjiti temperaturu,dodati pavlaku,ljuti sos,stalno mješajući,dok ne dobije lijepu gustoću, iglice ruzmarina ubaciti pred kraj.
Izvor: zena.blic.rs