RAK SE VRATIO I U ČETVRTOJ JE FAZI! OBJAVOM RASTUŽILA SVIJET: Fanovi se mole za nju, "UŽASNO SE PLAŠIM, ALI..."

Kiosk
RAK SE VRATIO I U ČETVRTOJ JE FAZI! OBJAVOM RASTUŽILA SVIJET: Fanovi se mole za nju, "UŽASNO SE PLAŠIM, ALI..."
Šenon Doerti je publici sa naših prostora najpoznatija po ulozi u američkoj seriji Beverli Hils, jednoj od najpopularnijih serija te decenije! Iako je i pre i nakon toga glumila i u drugim serijama i filmovima, popularnost je stekla kao simpatična tinejdžerka Brenda Volš.

Šenon Doerti je publici sa naših prostora najpoznatija po ulozi u američkoj seriji Beverli Hils, jednoj od najpopularnijih serija te decenije! Iako je i pre i nakon toga glumila i u drugim serijama i filmovima, popularnost je stekla kao simpatična tinejdžerka Brenda Volš.

Glumica već godinama ima ozbiljne zdravstvene probleme, a sve je počelo još 2015. kada joj je dijagnostifikovan rak dojke.

Napori ljekara da je izliječe bez mastektomije ili agresivnih tretmana nisu bili bili uspješni jer se rak proširio na limfne čvorove. Zbog toga, glumica je prošla brojne tretmane i terapije, uključujući mastektomiju, hemoterapiju, zračenje i operaciju. 2018. godine objavljeno je da je izlečena. Rak se povukao nakon agresivnih tretmana i njeni nalazi su bili "čisti".

Neko vrijeme bila je mirna, ali rak se ponovo vratio prije oko godinu dana. Informacija da Šenon ima kancer u četvrtoj fazi isprva je držana u tajnosti, a glumica je o tome progovorila javno tek početkom ove godine.

Gostujući u jednom TV programu, Šenon Doerti podijelila je svoja osećanja i razmišljanja sa širim auditorijumom. Priznala je da se često pita zbog čega se teška bolest javila baš kod nje i otkrila da zbog svega osjeća veliki strah. Pa ipak, Šenon nastoji da ostane pozitivna i nada se da će još jednom uspjeti da pobijedi opaku bolest.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This was a few years ago. Chemo resulted in hair falling out in clumps. I was devastated....I was sick, worried, stressed and the hair loss was just yet another reminder of how bad things were. I called @annemkortright and she said to me hang tight I’ll be right there. She jumped in her car, went and bought a shaver and got to me super quick. She made a horrible thing touching, funny, memorable, bearable. I have relied on her for countless years and she always shows up. Yes she’s beautiful but beauty is nothing if it isn’t outshined by the beauty inside. She radiates beauty from the inside and out. I know that my life is better with her in it. Many feel the same I’m sure but everyone should know that she is one of a kind. AM.... I treasure you, I depend on you and I love you so much. I hope I give back some of what you give to me and everyone else you impact. Thank you for being my friend. I love you to the moon and back. Damn isolation!! I wish I could be with you to hug you and share on this very special day.... the day you were born. Happy birthday. #bff #bananas #partneringood

A post shared by ShannenDoherty (@theshando) on

Četvrta faza karcinoma podrazumijeva postojanje metastaza i rak više nije lokalizovan na samo jednom mjestu (u dojci). Cilj ljekara je da njeno opšte stanje bude što stabilnije, da se uspori rast tumora i poboljša kvalitet života. Glumica se okrenula zdravoj ishrani, a na mukotrpnom putu podršku joj pružaju prijatelji i porodica.

Statistika, nažalost, nije na Šeroninoj strani, jer kada je u pitanju četvrti stadijum karcinoma dojke, veoma je malo toga što se za pacijenta može učiniti. Ali, ona ne gubi nadu i možemo slobodno reći da je inspiracija mnogima u borbi sa ovom opakom bolešću!

Pojedine emotivne momente ona objavljuje na svom profilu na Instagramu.

Nedavno je objavila selfi motivišući fanove da ostanu kod kuće tokom pandemije COVID-19, kako bi zaštitili one sa oslabljenim imunitetom (uključujući pacijente obolele od raka poput nje).

(Ljepota i zdravlje)

Ne propustite