Rješenje za dizano tijesto, zamjena za pavlaku:Sedam savjeta koji će vam olakšati kuhanje

Kuharica
Rješenje za dizano tijesto, zamjena za pavlaku:Sedam savjeta koji će vam olakšati kuhanje
Donosimo vam nekoliko zgodnih bakinih savjeta koje već pri sljedećem ulasku u kuhinju možete primjeniti.

Donosimo vam nekoliko zgodnih bakinih savjeta koje već pri sljedećem ulasku u kuhinju možete primjeniti.

Bakini savjeti uvijek su korisni i vrijedni, a s njima u kuhinji naprosto ne možete pogriješiti. 

1. Ako nemate pavlaku za zgušnjavanje sosa ili supe, dobra zamjena je mešavina maslaca i mlijeka.

2. Maslac ili margarin izrendajte pa tako nećete morati da čekate da omekšaju za pripremu kolača.

3. Svježi sir prihe upotrebe protisnite kroz sito kako biste dobili kompaktniju masu. 

4. Za kuhanje bilo koje vrste tjestenine potrebno je puno vode: na svakih 250 g tjestenine ide oko 3 l vode.

5. Sok od pečenih voćnih kolača neće iscuriti iz testa ako tihesto pre pečenja posipate grizom ili hljebnim mrvicama.

6. Pecivo ili hljeb od jučer malo namočite vodom i ostavite nekoliko minuta u vrućoj rerni – postaće hrskavi kao da su sveži.

7. Da bi se kolač sa keksom dobro digao, prije pečenja, u sredinu zabodite jedan makaron.

(lisa.rs) 

Ne propustite