SVI PRIČAJU O OVOJ SRPSKOJ POLICAJKI: Oglasila se pod punom opremom, SNAŽNA PORUKA ODJEKUJE

Objavljeno:12.07.2020 - 16:12
A A A Times Arial

Foto: Instagram

 Svetlana Obradović, poznatija kao prelijepa policajka Ceca iz Valjeva koja je svojom otvorenošću, ali i specifičnom pojavom privukla veliku pažnju javnosti, vjerovatno vam je poznata od ranije.

Blic je pisao o njoj početkom ove godine kada je njen Instagram profil postao prava senzacija, a mladu čuvarku reda na ovoj društvenoj mreži prati čak 55.000 ljudi. U svetlu događaja od prethodnih nekoliko večeri kada je tokom protesta ispred Skupštine Srbije u Beogradu zabilježeno više sukoba okupljenih pojedinaca i policije oglasila se i Obradovićeva.

Njenu objavu prenosimo u cjelosti:

"Osuđivanje i agresivnost, nezadovoljstvo i isfrustriranost, depresija i nemoć, fizičko nasilje i zlostavljanje, vrijeđanje kao i zloupotreba društvenih mreža u cilju manipulacije.

107460161-3206192649497185-8352088683302988133-n

Slika je koja sadašnji trenutak u kome živimo svi zajedno bolji i pretvara u jako teške okolnosti kojima treba da stanemo na put kao svjesna bića koja imaju percepciju i logiku.

Nalazimo se, kao narod pred velikim izazovima!

Ne želim da moje reči i rečenice imaju bilo kakvu političku konotaciju i da budu pogrešno shvaćene, izvučene iz konteksta, već onako kako treba, onako kako ih pišem.

Želim da istaknem da smo mi svi isti, jednaki, da nema razlike ili da bar ne bi trebalo da je bude!

Kao žena koja ima 40 godina, samohrana majka, žrtva mnogih manipulacija kroz život, fizičkog nasilja, degradacija, ponižavanja, preteških uslovljavanj, a žena koja je nakon fakultetskih diploma čekala posao osam godina, a kada je zasnovala radni odnos, stagnira narednih 10, radiće sve što joj je zadato zato što je to zakonska dužnost i obaveza... Ova majka, kćerka, sestra, tetka, domaćica, "čistačica", fizikalac, POLICAJAC, OTAC I MAJKA, pripadnik IJP, po potrebi sve ostalo, moram da kažem nešto jako važno.

Bez obzira ko smo i "šta" smo, koliko godina imamo, koje smo vjere, boje kože i životnih vrijednosti težimo istim ciljevima, istim putem treba da idemo, putem gdje nam je korak lak, gdje smo sretni i zadovoljni. Nikome nije u intresu da sopstveni narod, komšije i prijatelje fizički napada i povređuje, razbija imovinu, ruši sagrađeno i pali uzdignuto. Mislim da smo u najvećoj mjeri svi zajedno, izloženi velikim pritiscima i velikim provokacijama, epidemijama, pandemijama raznim bolestima, koje će, ukoliko ne budemo bili mudri izazvati vleiki razdor i netrpeljivost među ljudima, a to ide na ruku nekome.

107638580-582781405589332-3477669432123876302-n

Nama srpskom narodu - NE.

Mi smo isti, volimo i želimo bolji život, bolju budućnost u kojoj ćemo biti jedni drugima na usluzi i raspolaganju, kao što u svakoj civilizovanoj državi treba da bude.

U svakoj društvenoj grupi i instituciji ima pojedinaca koji svojim djelovanjem, radnjama i aktivnostima naprave da ista grupa i zajednica pretrpi kritike i osudu. Treba da poradimo na UZROKU problema, a ne na POSLJEDICI.

Nije država, nije narod, nije nacija, nisu Srbi, nije POLICIJA - POJEDINAC ILI NEKOLICINA NJIH! Svi zajedno smo država, svi zajedno smo narod, svi zajedno smo Srbi, svi zajedno smo POBjEDNICI!

Samo zajedno to sve možemo i postati! Neka ste svi živi i zdravi", napisala je Obradovićeva na svom profilu i pobrala simpatije svojih pratilaca

Izvor: Blic.rs

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA