JOGURT NE POMAŽE: OVA MAJKA OTKRILA JE TRIK GODINE: Samo na ovaj način opekotine od sunca će nestati za POLA SATA

Kiosk
JOGURT NE POMAŽE: OVA MAJKA OTKRILA JE TRIK GODINE: Samo na ovaj način opekotine od sunca će nestati za POLA SATA
.

Cindie Allen-Stewart (34) iz savezne države Teksas otkrila je kako brzo da ublaži opekotine koje je zadobila nakon izlaganja suncu. 

Na svom Facebook profilu podijelila je fotografije prije i poslije tretmana. 

 Na fotografiji prije vidi se crvenilo na koži, dok se na fotografiji poslije ono potpuno povuklo. Rješenje je, u kako ona tvrdi  pjeni za brijanje s mentolom.

"Mora da bude pjena i u sebi treba da ima mentol. Nanesite je na mjesto sa opekotinama i ostavite na koži. Osjetit ćete kako izvlači toplotu iz kože. Nakon 30 minuta pjena će izgledati kao da se otopila i bit će osušena. Na dijelu gdje imate opekotine osjećat ćete hladnoću, a to je dobar znak", prepričava svoje iskustvo ova 34-godišnjakinja i savjetuje:

"Nakon toga isperite je mlakom ili hladnom vodom pod tušem", dodaje. Tretman je, kaže, potrebno ponoviti sljedećeg dana ako opekotina nije nestala.

Priznala je da za ovaj trik čula od jednog ljekara, ali nije vjerovala dok sama nije osjetila na svojoj koži. Ipak, svima preporučuje nanošenje kreme za sunčanje prije izlaganja sunčevim zracima kako do opekotina ne bi ni došlo. Da pjena za brijanje zaista pomaže, potvrdila je i dermatolog doktorka Džesika Krant . 

"Pjena za brijanje u mnogo slučajeva sadrži mentol i druge hemikalije koje prirodno hlade i stvaraju dobar osjećaj na koži. Mentol uklanja toplotu iz opekotina jer brzo isparava, pa je oporavak mnogo brži", kaže dr Krant.

Ne propustite