BRAČNI PAR SAGRADIO PIRAMIDU U DVORIŠTU: 19 puta je manja od one u Gizi, a kad su ušli unutra ŠOK (VIDEO)

Kiosk
BRAČNI PAR  SAGRADIO PIRAMIDU U DVORIŠTU: 19 puta je manja od one u Gizi, a kad su ušli unutra ŠOK (VIDEO)
Ruski bračni par Andrej i Viktorija Vakhruševa odlučili su da sagrade prave piramide na svom imanju u selu Istinka pored Sankt Peterburga po uzoru na one egipatske u Gizi.

Ruski bračni par Andrej i Viktorija Vakhruševa odlučili su da sagrade prave piramide na svom imanju u selu Istinka pored Sankt Peterburga po uzoru na one egipatske u Gizi.

Vintidž njuz piše da su komšije bile iznenađene kada su videle završetak ovog projekta, a ovaj bračni par je oduvijek bio fasciniran civilizacijom drevnog Egipta.

Andrej i Viktorija su nekoliko puta posjetili Gizu kako bi svojim očima videli poznate monumentalne piramide. Po povratku u svoj zavičaj odlučili su u vlastitom dvorištu da napreve kopiju najveće Keopsove piramide, naravno, manjih dimenzija i to je bilo prije godinu.

Sada se u njihovom dvorištu nalazi piramida visine devet metara sa stranama dužine 13 metara.

Kompletan materijal upotrebljen za njenu izgradnju je pre svega beton težak čak 400 tona. Enterijer piramide još nije do kraja uređen, ali i sada je dovoljno interesantan posetiocima koji su spremni da plate 50 dolara kako bi proveli vrijeme u njenim odajama i meditirali.

Kao i njen pandan u Gizi i ova je 19 puta manja piramida i delimično se nalazi ispod nivoa zemlje (devet metara), a u njoj je takođe smešten jedan sarkofag.

Andrej i Viktorija poslije završetka svoje piramide ne planiraju da stanu. Oni, naime, već sada prave nacrt za egipatski hram u svom dvorištu koji će tunelom biti povezan s piramidom.

Njihov prvi komšija Aleksandr Pustošinskij, opisao ih je kao "dobre komšije"i da je njihov neobičan postupak inspirativan za sve ljude iz sela.

(Klix.ba)

Ne propustite