GRČKA ZATVORILA GRANICE? AUH, OVOJ DRŽAVI SA BALKANA LOŠE SE PIŠE: Donijeli konačnu odluku!

Region
GRČKA ZATVORILA GRANICE? AUH, OVOJ DRŽAVI  SA BALKANA LOŠE SE PIŠE:  Donijeli konačnu odluku!
.

Republika Grčka odlučila je da zbog epidemiološke situacije zatvori granice za prijem srpskih turista, a zabrana će važiti od sutra u 6 ujutru, pa sve do 15. jula.

- Na osnovu analize epidemioloških podataka odlučeno je da se obustavi pristup državaljana Srbije Grčkoj sa svih tačaka ulazaka bez izuzetka. Zabrana stupa na snagu sutra, u ponedeljak 6.7. u 6 ujutru, pa sve do 15. jula - navodi se u saopštenju grčke vlade.
testiranje-na-koronavirus-epruvete-epruveta-test-0058877a4ce4123752e89e81805d75a0-view-article

- Jedini izuzetak su posebni razlozi zbog kojih neko može i mora preći granicu. Grčka u saradnji sa svojim partnerima iz EU, zadržava pravo da stalno preispituje svoju politiku. Vlada u saradnji sa nadležnim službama konstantno analizira i procenjuje podatke, tako da se otvaranje za strane posetioce vrši u skladu sa rizikom po javno zdravlje - ističu.

Kako se saznaje, turisti koji su već u Grčkoj moći će da završe svoje aranžmane kao što je bilo planirano, te da se normalno vrate kući.

Podsjetimo, granice sa Grčkom su najpre otvorene, pa zatvorene, onda su ih Grci opet otvorili i dozvolili ulazak turista iz Srbije, dok su one pozitivne na korona virus deportovali iz zemlje.

Grčka je jedna od zemalja koja je prva najavila otvaranje granica i pružila širom otvorene ruke za naše turiste. Prvi datum o kom se govorilo bio je 15. jun, a onda je uslijedio haos na granici kada se pojavila informacija da na grčkom graničnom prelazu sa Bugarskom srpskim turistima nije dozvoljen ulazak.

Ranije je odlučeno da se obustavi pristup grčim granicama za državljane Srbije.

Novi.ba/Srbijadanas 

 

Ne propustite