KORONA ODNIJELA ŽIVOT, STALO JE JOŠ JEDNO SRCE! OGLASILI SE LJEKARI: Još nismo vidjeli sva lica korone (VIDEO)

Aktuelno
KORONA ODNIJELA ŽIVOT, STALO JE JOŠ JEDNO SRCE! OGLASILI SE LJEKARI: Još nismo vidjeli sva lica korone (VIDEO)
,

Hrabri ljekari i osoblje beogradskog kliničkog centra se bore za živote oboljelih od opasnog virusa

Na intenzivnoj njezi KBC "Bežanijska kosa" čuje se samo rad aparata. U ovoj beogradskoj bolnici od kovida 19 liječi se nešto više od 300 pacijenata.

kbc-1

Životno je ugrožno njih 25. Dišu pomoću respiratora, dok je devetoro pacijenata na neinvazivnoj mehaničkoj potpori disanju. Prosjek godina oboljelih je 53, a skoro 90 odsto su muškarci.

Dežurni ljekar isključio je monitor iznad bolesničkog kreveta. Pacijent je izgubio bitku sa kovidom.

Doktor tiho kaže - takav je svaki dan. Osoblje, kao da se ništa nije dogodilo, nastavlja da se bori za svakog od gotovo 30 teško oboljelih...

Ljekari kažu da je borba sa kovidom naporna i neizvjesna. Među njima je direktorka KBC "Bežanisjka kosa", docent dr Marija Zdravković.

- Korona je do sada pokazala hiljadu lica. Sada se susrećemo sa teškom kliničkom slikom i kod mladih ljudi koji nemaju pridružene bolesti. Nije rijetko da pacijent nema nikakve simptome, a da rendgen pluća pokazuje ozbiljne promjene. Prosto rečeno, napredvidivo je šta dovodi do toga da se kod nekog razvije teška klinička slika - kaže dr Zdravković.

Bolnica na Bežanijskoj kosi trebalo je da bude ustanova koja će staviti tačku na borbu sa koronom i zbrinjavati se samo one pacijente kojima je potrebno lječenje na kraju epidemije. Za vrlo kratko vrjeme njihovi kapaciteti su gotovo popunjeni.

Novi.ba/Srbijadanas
 

FRANCUSKA OTVORILA GRANICE, TREBATE ISPUNITI SAMO OVAJ USLOV: Stigla najnovija vijest!

Broj jedan za region - Novi.ba. Vaš izvor informacija.

 

Ne propustite