FRANCUSKA OTVORILA GRANICE, TREBATE ISPUNITI SAMO OVAJ USLOV: Stigla najnovija vijest!

Region
FRANCUSKA OTVORILA GRANICE, TREBATE ISPUNITI SAMO OVAJ USLOV: Stigla najnovija vijest!
.

Od danas državljani Srbije i svi drugi putnici koji dolaze sa teritorije Srbije mogu da uđu u Francusku bez restrikcija, saopštila je Ambasada Francuske u Beogradu.

Pored Srbije, na listi zemalja iz kojih je moguće od danas ući bez restrikcija su Alžir, Australija, Crna Gora, Gruzija, Južna Koreja, Kanada, Kina (pod uslovom reciprociteta), Japan, Maroko, Novi Zeland, Ruanda,Tajland, Tunis i Urugvaj.

screenshot-6

Ambasada Francuske je to navela u odgovoru na upit o režimu ulaska u tu zemlju, poslije preporuka EU da se granice otvore za zemlje Zapadnog Balkana, uz napomenu da se odluka o tome ko može u Francusku da uđe bez restrikcija i posebnih uslova odnosi na zemlje geografski, a ne na državljane iz tih zemalja.

Dakle, ukoliko državljani Srbije ne dolaze iz Srbije, treba da provjere koji uslovi važe za zemlju iz koje dolazi u Francusku. Novo pravilo se, ističu, odnosi na epidemiološku situaciju određene teritorije.

screenshot-5

Ambasada ukazuje da treba imati u vidu da lista, u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije, može da bude modifikovana.

Novi.ba/Kurir
 

Ne propustite