POUČNO

Mudra priča o ženi i pitonu: Naučiće vas da prepoznate prave zmije oko vas!

Objavljeno:30.06.2020 - 13:06
A A A Times Arial

Foto: Ilustracija

Samo zato što je neko u vašoj blizini, "grli" vas često i ljubi, ne znači i da su njegove namjere dobre

Žena je imala odraslog pitona, zmiju koju je mnogo voljela. Ta njena zmija od 4 metara je odjednom jednostavno prestala da jede. Nakon nekoliko nedelja pokušavanja njene zabrinute gazdarice da je nahrani, nudeći joj sve živo što jedna zmija može poželjeti da pojede, očajna žena ju je odnijela veterinaru.

Saslušavši cijelu priču i muku gazdarice, veterinar ju je upitao:

"Da li vaša zmija spava s vama noću, obmotava se oko vas ili dogmiže jako blizu, pa se raširi cijelom svojom dužinom?"

Žena je iznenađeno sa mnogo nade odgovorila:

"Da! Da! Ona to radi svakodnevno i to me čini tako tužnom, jer vidim da nešto traži od mene, a ja joj ne mogu pomoći da se osjeća bolje."

77388-tuzna-zena-ls

Veterinar je zabrinutim tonom u dahu odgovorio:

"Gospođo, vaš piton nije bolestan, on se priprema da vas pojede. On je, svaki put, gmižući i "grleći" vas, obmotavajući se oko vašeg tijela, premjeravao veličinu kako bi odmjerio koliko ste velik obrok i koliki on mora biti prije napada. I da, ne jede, kako bi imao dovoljno mesta da vas lakše svari pošto vas udavi i proguta."

Pouka i poruka priče je: Moraš prepoznati zmije oko sebe i njihovu istinsku namjeru. Samo zato što je neko u vašoj blizini, "grli" vas često i ljubi, ne znači i da su njegove namjere dobre…

(stil.kurir.rs)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA