PRAVA KRAŠOTICA: Kremisimo torta
Za ovu tortu potrebno je odvojiti dosta vremena, ali jako je ukusna. Pravi se od 4 kore.
Za braon koru: Umutiti 4 bjelanca, dodati 4 kašike šećera, zatim žumanca i brašno, kakao i rendanu čokoladu. Peći u četvrtastom plehu, obloženom pek-papirom i peći na 180 C. Ispeći 2 kore.
Za bijelu koru: Dobro umutiti 5 bjelanca, zatim postepeno dodati kašiku po kašiku šećera i na kraju kašiku sirćeta i 4 kašike griza. Peći na 150 C. Ispeći dvije ovakve kore.
Za fil: Dobro umutiti 10 žumanca sa 10 kašika šećera na pari. Kada se ohladi dodati 2 umućena margarina. Posebno umutiti 100 g šlag kremu i dodati u fil i na kraju malu kiselu pavlaku i sjediniti sve kašikom.
Podijeliti na dva dijela. U jedan dodati bijelu, a u drugi crnu čokoladu. Umutiti preostalih 400 g šlag krema.
Filovati: Braon kora, pa žuti fil, pa šlag, pa bijela kora, zatim crni fil i na kraju šlag.
Izvor: stil.kurir.rs