Povećao plate radnicima, a oni se pobunili

Kiosk
Povećao plate radnicima, a oni se pobunili
Dan Price, osnivač i direktor kompanije iz Seattlea, u aprilu ove godine objavio je javno kako u njegovoj kompaniji nitko neće imati plaću manju od 70.000 dolara godišnje.

Dan Price, osnivač i direktor kompanije iz Seattlea, u aprilu ove godine objavio je javno kako u njegovoj kompaniji niko neće imati platu manju od 70.000 dolara godišnje.

Nakon objavljene vijesti, jedan od zaposlenih rekao je Priceu kako će mu povišica omogućiti da češće putuje u Portoriko, jer mu tamo žive roditelji. Neki od radnika su bili zahvalni zato što će biti u prilici da povišicom pokriju kredite i omoguće proširenje obitelji.

Ipak nisu svi bili sretni zbog povećanja. Zaposleni koji su u kompaniji od samog početka smatrali su da nije fer da tek zaposleni dobiju toliku povišicu, dok zaposleni sa dugogodišnjim iskustvom imaju malo povećanje.

Macy McMaster, zaposlena u kompaniji, je izjavila kako su povišicu dobili oni koji imaju najmanje iskustva i vještina u obavljanju posla.

Macy je imala prijedlog da tek zaposleni dobiju manju povišicu i da im se ostavi mogućnost napredovanja.

Kako prenosi “Times” neki zaposlenici koji su bili oduševljeni povišicom, sada su zabrinuti da imaju veću platu nego što zaslužuju.

(nacional.hr) 

Ne propustite