Čovječe ne mogu oči da sklopim od je***ne Hane Hadžiavdagić

Kiosk
Čovječe ne mogu oči da sklopim od je***ne Hane Hadžiavdagić
.

Hana Hadžiavdagić (35) jučer je izazvala lavinu komentara nakon što je objavila fotografiju na kojoj je svoju kožu u Photoshopu potamnila.

93345608-2650858691839773-4189034814418085366-n

To je napravila potaknuta prosvjedima nakon smrti Georgea Floyda. Poručila je kako u rasističkom društvu nije dovoljno samo reći da nisi rasist.
Njezina bizarna fotografija završila je i na američkoj internetskoj stranici Redditu, gdje su se nizali brojni komentari na račun njezine fotografije. 

- Bosanska influencerica potamnila je kožu i tvrdi da se bori protiv rasizma - piše u naslovu teme na Redditu. 

Nije trebalo dugo da se ljudi počnu javljati.

- Izgleda kao da je upala u teglu Nutelle. Ovoj ženi nedostaju neke ključne informacije - pisali su. 

Na Facebook-u  smo pronašli status novinarke Ike Ferrer Gotic s N1, evo šta je napisala:

Čovječe, ne mogu oka da sklopim! Od muke! I to zbog je*ene Hana Hadžiavdagić Tabaković! Eto na šta sam ja spala!

Hajd ovako!

Hana! Mrzim što sada ovo moram uraditi, ali je neminovno. I nemoj ovo shvatiti kao napad, nemam ja tu potrebu da ikoga napadam. Posebno ne kolege iz branše. Štoviše, pokušavam da zažmirim na mnogo šta. Bit ću sretnija, zdravija. Ili shvati kako hoćeš! Nemam se ja tebi šta izvinjavati.

hana

Foto:Printscreen

Znaš li ti, Hana, šta znači hashtag BLM? Trebala bi to znati, jer si i sama izmislila nekoliko njih. Ali, ti, Hana, ne znaš, ili u gorem slučaju, ne razumiješ šta BLM znači. Jer, protiv neznanja se može edukacijom, a nerazumijevanje... e, to je poseban problem. Problem čiji si dio upravo postala i ti. Slušaj, pitaj, bona! Dođi slobodno, otvorena su nam vrata. Znaš ti vrlo dobro sa čime se ja pola svog života borim. Otkako sam djecu dobila.

Do tada, dajem ti da poslušaš moju 14-godišnju kćerku Sachu, koja te može čemu naučiti, iako je više nego duplo mlađa od tebe.

Tako da solidarisati se sa #BLM nije da ideš u full je*eni #blackface, pa nas još i sramotiš po regionu i svijetu, jer onda taj region ne vidi i ne čuje nas koji zaista imamo šta reći, nas koji trpimo udarce, rasističke šamare i onu babu komšinicu što nam pljune ispred nas svaki Božiji put kada nas vidi, nego tebe kojoj si upravo sebi zapečatila karijeru (nisi toga još svjesna, doći će ti), i još nemaš malo pristojnosti i dostojanstva da se izvineš? Neee, nisi se izvinula, i ne možeš jer se opet vraćamo na ono da ti to ne razumiješ. I ne treba izvinjenje. Znaš šta treba nama svima? Da začepiš za sva j* vremena o stvarima o kojima pojma nemaš, e to je solidarnost. Bavi se šminkom, minićima i to nešto šic šic što radiš kada nemaš muda primiti kriticizam. Izvinjavam se svojim čitateljima na rječniku, ali zabole me za političku korektnost!

Novi.ba

Ne propustite