BESPLATAN SMJEŠTAJ NA MORU, ALI SAMO POD JEDNIM USLOVOM: Evo šta nude turistima, BISTE LI NA OVO PRISTALI?

Kiosk
BESPLATAN SMJEŠTAJ NA MORU, ALI SAMO POD JEDNIM USLOVOM: Evo šta nude turistima, BISTE LI NA OVO PRISTALI?
.

Ciparska vlada nudi pokrivanje svih troškova smještaja turistima koji se tijekom odmora na Cipru zaraze koronavirusom

Pandemija u Europi jenjava, pa zemlje poput Njemačke, Grčke i Italije planiraju od 15. lipnja otvoriti granice stranim turistima, sukladno preporukama Europske komisije. Kako bi privukla turiste i smanjila njihov strah od zaraze na ljetovanju, ciparska vlada došla je na originalnu zamisao – obećala je pokrivanje svih troškova smještaja turistima koji tijekom odmora na Cipru dobiju virus, javlja Novi list.

Osim toga, Cipar planira platiti oboljelim turistima i troškove liječenja. Vlada u Nikoziji istodobno je objavila da će osigurati posebnu bolnicu za oboljele strane turiste, više od 100 jedinica za intenzivnu njegu sa 200 respiratora, kao i posebne hotele sa 500 soba za stavljanje u karantenu turista koji bi bili u bliskom kontaktu sa zaraženima.

profimedia-0521733793

Prometni koridori

Mnoge države ovisne o turizmu u želji da nadoknade barem dio propuštenih prihoda, počele su se stranim gostima otvarati i prije 15. lipnja. Uspostavile su “prometne koridore” s odabranim zemljama, pa dopuštaju ulazak samo građanima zemalja koje imaju sličnu epidemiološku situaciju.

Hrvatska je počela otvarati granice još 9. svibnja, a prošlog je tjedna najavila slobodan ulazak turistima iz Slovenije, Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, Estonije, Latvije, Litve, Poljske i Njemačke.

Slične “prometne koridore” među prvima su otvorile međusobno tri baltičke države. Češka se najprije otvorila Nijemcima i Austrijancima. Grčka planira od sredine lipnja dopustiti ulazak gostima iz 29 zemalja, ali ne i gostima iz Italije, Španjolske i Nizozemske.

Njemačka planira od 15. lipnja dopustiti svojim građanima putovanja u 31 europsku zemlju. Austrija će od istog datuma potaknuti odlazak svojih turista u brojne države, dok je Hrvatsku označila nesigurnom.

‘Kolonija gubavaca’

Budući da mnogi zaobilaze Italiju u preporukama za putovanja, razljutio se njezin ministar vanjskih poslova Luigi di Maio koji smatra da sve članice EU-a trebaju otvoriti svoje granice i slijediti ista pravila kada pandemija bude pod kontrolom. “Ako bilo tko misli da se prema nama može odnositi kao prema koloniji gubavaca, mora znati kako mi na to ne pristajemo.”

Premijer Giuseppe Conte nedavno je objavio otvaranje zemlje turistima početkom srpnja, ali je u međuvremenu skratio taj rok, pa je ministar Di Maio najavio taj potez već za 15. lipnja. Conte je pozvao Talijane da odmor provedu u Italiji, obećavši im za to subvencije (vaučere) od 500 eura.

NISMO IMALI POJMA, EVO ODAKLE DOLAZI SMRAD IZ FRIŽIDERA: Otkrila je ovu skrivenu posudu I OSTALA ŠOKIRANA, ODMAH OVO OČISTITE

Britanka je mjesecima tražila izvor neugodnog mirisa u kuhinji, a onda je otkrila posudu za kondenzat na hladnjaku. Fotografiju je objavila na Facebooku

Vlada u Parizu također poziva građane na ostanak u domovini pod geslom “Ovog ljeta posjećujem Francusku”.

(Net.hr)

Ne propustite