PROCURIO SNIMAK KOJI ĆE ZATRESTI REGION: Svjedočenje Dodikovog kuma: „Kako je Dodik uložio u moju firmu 583.000 KM…“

Objavljeno:03.06.2020 - 19:45
A A A Times Arial

BN televizija objavila je audiosnimak, nastao 2015. godine, u vrijeme kada je vlasnik "Grand tradea" Mile Radišić gradio stambeno-poslovnu zgradu u Banjoj Luci.

Radišić otkriva tok novca koji je stigao do njega od bivšeg vlasnika "Kaldere" Milenka Čičića, a prema njegovim tvrdnjama, taj novac je Dodikov. Kako Radišić tvrdi, radi se o pola miliona maraka, i ne samo to?! Hoće li reagovati Tužilaštvo?

Audiosnimak potvrđuje kako kriminalna hobotnica u Republici Srpskoj funkcionira. Na vrhu te piramide je, tako se navodi, Milorad Dodik, koji raspoređuje poslove, ali i novac.

Radišić tvrdi da je to Dodikov novac, a ne tadašnjeg vlasnika "Kaldere", kako se to željelo predstaviti. Otkriva da su na njegov račun stigle 583 hiljade KM s računa "Kaldere".

dodik-22-1

"Ako budem morao da vratim te pare, majku im lopovsku...", kaže Radišić i priznaje da nije mogao uzeti pare bez pokrića, jer nije plaćen, kako sam navodi, porez na dobit.

Priznaje da je to bilo i predmet provjere, kada je bio pod istragom, čim su pare legle s računa na račun uz notarsku obradu. Otkriva da se sve to dešavalo kada je podijeljena dobit u iznosu od 12 miliona u GP "Krajina", čiji je, kako navodi, jedan od suvlasnika i "Kaldera", ali po Radišiću, i to je Dodikovo.

Kaže da bi teško prošlo sve to da nije u pitanju Dodikov novac, ali navodi da je i on mogao da tuži njih, ako bi bilo frke, jer je imao notarski ugovor sačinjen kod Milke u Laktašima i još dva svjedoka.

"Mogu i ja da pozovem Miću, vlasnika "Kaldere", imam dokaze i svjedoke, jer se postavlja logično pitanje - Mića, što si ti meni posudio 583 hiljade? Zbog čega? Ko ti je rekao? Hajde, objasni sudu to!", govorio je tada Radišić.
 
On dalje otkriva i zbog čega je novac išao preko "Kaldere". 

"Znam što je išlo preko tebe, "Kaldere", da ne bih ja ušao u krivičnu. Ima Milka iz Laktaša, koja je radila notarski ugovor. Ima još..."

Poslušajte audiosnimak koji su vodili Mile Radišić i Goran Suvara: 

 

(Slobodna Bosna)
 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA