IZGLEDAJU KAO CIRKUS, A KOŠTAJU KAO STAN U CENTRU GRADA: Ovo su najskuplji psi na svijetu, čekajte da vidite broj 7 -SMIJAT ĆETE SE DANIMA!

Kiosk
IZGLEDAJU KAO CIRKUS, A KOŠTAJU KAO STAN U CENTRU GRADA:  Ovo su najskuplji psi na svijetu, čekajte da vidite broj 7 -SMIJAT ĆETE SE DANIMA!
-

Umjesto udomljavanja, neki vlasnici pasa odlučuju se na kupovinu, a pojedine pasmine koštaju pravo bogatstvo.

Dok su pojedinci za psa spremni izdvojiti jedva 1000 kuna, nekima nije problem za željenu pasminu platiti ni vrtoglavu cifru od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Osim novaca koje se treba izdvojiti za kupovinu, potrebno je izračunati i ukupne troškove brige o određenim pasminama. Imajući to u vidu portal Prudentpet sastavio je listu najskupljih pasmina pasa u 2020. godini.

Afganistanski hrt

Afganistanski hrt dolazi s planina Afganistana i smatra se jednim od najljepših pasa zbog svoje duge dlake i kovrčavog repa. Ovi psi imaju prosječan život od 10 do 14 godina. Vrijednost kupovine i brige za ovog psa procjenjuje se na 7000 dolara (oko 47.000 kuna).

screenshot-6

Faraonski gonič

Faraonski gonič obično se koristi u lovu na zečeve. Ovi psi su vrlo inteligentni i atletski građeni. Pasmina ima prosječni životni vijek od 11 do 14 godina, ali izuzetno je osjetljiva na stres. Stres može dovesti do teških probavnih i neurotičnih problema, koji mogu koštati više od 1500 dolara za liječenje. Ukupni troškovi za ovu pasminu mogu iznositi i do 7500 dolara (51.000 kuna)

screenshot-7

Argentinska doga

Zbog svoje mišićave građe argentinska doga smatra se jednom od najskupljih pasmina na svijetu. Žive od 12 do 14 godina, ali su boležljivi te je s njima potrebno svaki dan aktivno vježbati. Troškovi za ovog psa iznose do 8000 dolara  (55.000 kuna)

screenshot-8

Kanadski eskimski pas

Kanadski eskimski pas jedna je od najrjeđih pasmina na svijetu i trenutno se suočava s izumiranjem, a smatra se da je na svijetu ostalo manje od 300 jedinki ove vrste. Vrijednost ovog psa procjenjuje se na 8750 dolara (oko 60.000 kuna)

screenshot-9

Rotvajler

Iako su rotvajleri puno češća pasmina koju viđamo po ulicama od ostalih pasmina na ovom popisu i iako nisu toliko skupi kada je njihova kupovina u pitanju, zbog brojnih zdravstvenih problema iziskuju mnogo uloženog novca kojima se plaćaju veterinarski računi. Na rotvajlera vlasnik može potrošiti i do 9000 dolara (61.000 kuna)

screenshot-10

Azavak

Kao jedna od najnovijih pasmina, Azavak je ujedno i jedna od najskupljih. Uglavnom ih se koristilo u Africi kao lovačke pse. Brzo se oporavljaju od ozljeda i nisu previše boležljivi. Prosječni životni vijek Azavaka je 12 do 15 godina uz kvalitetnu prehranu i svakodnevne šetnje ili trčanja. Vježbaju samo u prisustvu svog vlasnika, tako da će i vas održati u formi! Njegova vrijednost procjenjuje se na 9500 dolara (65.000 kuna).

screenshot-11

Tibetanski mastif

Iako su u početku korišteni kao čuvari i zaštitnici, postali su preskupi za održavanje pa su polako počeli izumirati. Pasmina je vrlo zaštitnički nastrojen i relativno zdrava, ali je sklona nasljednim stanjima kao što su displazija kukova, hipotireoza i anomalije oka. Na ovog psa možete potrošiti i do 10.000 dolara (68.000 kuna).

screenshot-12

Chow Chow

Chow Chow potječe iz sjeverne Kine i jedna je od najstarijih i najrjeđih pasmina na svijetu. Veoma je skup, ali ogromni troškovi ne staju na tome. Briga o ovoj pasmini život može iznositi do 11.000 dolara (75.000 kuna).

screenshot-13

Löwchen

Lowchen psi su vrlo aktivni i razigrani što ih čini savršenim za obitelji i djecu. Potrebna im je stalna pažnja i ne vole kada ih se ostavi same. Iako nećete potrošiti puno novaca na kupovinu ovog psa niti na zdravstvene račune, briga o štencima sasvim je druga priča. Troškovi mogu iznositi i do 12.000 dolara (82.000 kuna).

screenshot-14

Samojed

Najskuplji pas u 2020. godini je samojed. Oni su sjajni, društveni i nestašni psi koji uvijek zahtijevaju pažnju, što ih čini savršenim za obitelji i djecu. Iako su psi rijetki, oni naplaćuju veterinarske račune kao niti jedan drugi pas. Skloni su skupim zdravstvenim problemima poput distrofije rožnice, autoimunih stanja i srčanih smetnji koje bi mogle dostići iznos od 5000 dolara, što ukupne troškove dovodi do nevjerojatnih 14.000 dolara (95.000 kuna).

screenshot-15

Novi.ba/Index

 

Ne propustite