Skenderagić: Ovo je odgovor antifašističkog i slobodarskog Sarajeva

Objavljeno:16.05.2020 - 13:27
A A A Times Arial

Foto: Fena

Veliki broj ljudi okupio se danas na Marijin Dvoru u Sarajevu kako bi izrazili pijetet prema žrtvama Drugog svjetskog rata, te poslali antifašističku poruku.

Tokom šetnje od Marijin Dvora do Vječne vatre pjevali su partizanske pjesme, a čula se i „Bella Ciao“.

Jedan od učesnika Nijaz Skenderagić, antifašista, izjavio je novinarima da je to odgovor jednog građanskog, civilizacijskog, antifašističkog i slobodarskog Sarajeva, kakvo je ono uvijek bilo u svojoj istoriji, svima onima koji žele u ovaj grad i na ove prostore da donose neke poruke koje nisu dobre za ove narode koji su ovdje živjeli i još uvijek žive.

- I da zamolimo političare da se bave politikom, crkvene velikodostojnike da se bave religijom, a svi skupa da gradimo neku ljepšu i sretniju budućnost za nas i našu djecu - poručio je Skenderagić.

- Ovaj opaki virus, rekao bih nacionalizma, neofašizma je prije nekih 30-tak godina došao na ove prostore. Uspio je da zavadi ove narode, uspio je da nam poprilično razori ovu divnu državu Bosnu i Hercegovinu. Zato bi naša poruka bila: Ako već nećete da nas pomognete, onda bar nas pustite da se mi sami borimo i gradimo našu državu- zaključio je Skenderagić.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!