DOKTOR KON KONAČNO IZNIO ISTINU O NESTOROVIĆU: Srbija je ostala u šoku! VIŠE NIJE MOGAO DA ŠUTI

Objavljeno:13.05.2020 - 19:43
A A A Times Arial

Mnogo se prethodnih dana i nedjelja pričalo o različitim, pa čak i sukobljenim stavovima članova Kriznog štaba, na jednoj strani prof. dr Branimir Nestorović, na drugoj svi ostali naši kliničari, epidemiolozi, virusolozi...

Podsjećamo, pred prvomajske praznike objelodanjeno je kako je većina članova Kriznog štaba bila za restriktivne mere, dok se Nestorović zalagao za njihovo relaksiranje. Međutim, dr Predrag Kon tvrdi da su te razlike u stvari minimalne.

- Što se tiče mišljenja, profesor Nestorović i ja se skoro uopšte ne razlikujemo, u pristupu javnosti sigurno da. Ipak, ne možemo da budemo hegemoni u razmišljanjima - objasnio je Kon.

Naš poznati epidemiolog je skrenuo pažnju na jedan detalj.

kon

- Kada sjedimo jedan pored drugog, kako vrijeme prolazi, sve više razumem profesora Nestorovića i sve sam uvjereniji da nas mediji "ubacuju u sukob". Sa slikama, naslovnim stranama kao da smo u ratu, to nema veze sa istinom. Vrlo sam striktan u svom stavu, kakav odnos prema javnosti mora da bude. A to da njega love, kao i mene, u nečemu što može da bude greška, to je nešto što razumem, ali sve ipak zbunjuje javnost - zaključio je dr Predrag Kon.

Podjsetimo, prije nešto manje od nedjelju dana dr Kon je prokomentarisao mišljenje dr Branimira Nestorovića "da svi treba da izađemo napolje i da se zarazimo korona virusom".

- Ja sam epidemiolog, moj poziv mi to ne omogućava - objasnio je tada Kon razlog zbog kog nije mogao da se saglasi sa mišljenjem pulmologa prof. dr Nestorovića.

- Moja ideologija je epidemiologija. Ne mogu to da prećutim jer je to tako saopšteno. Da nije, ne bih o tome ni morao da pričam - zaključio je dr Kon.

(Blic.rs)

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA