Prirodna retro kuća

Enterijer
Prirodna retro kuća
Tradicionalni koncept stanovanja postaje zanimljiv izbor, ne samo za strastvene ljubitelje prirode. Iako se mnogi opredjeljuju za ultra moderna arhitektonska rješenja, retro kuće bude uspomene, njeguju tradiciju i naglašavaju značaj i ljepotu rukotvorina. One su idealne vikendice, ali i retro oaze u srcu velikih gradova.

Tradicionalni koncept stanovanja postaje zanimljiv izbor, ne samo za strastvene ljubitelje prirode. Iako se mnogi opredjeljuju za ultra moderna arhitektonska rješenja, retro kuće bude uspomene, njeguju tradiciju i naglašavaju značaj i ljepotu rukotvorina. One su idealne vikendice, ali i retro oaze u srcu velikih gradova.
 
Pored popularnih savremenih, ultraluksuznih i minimalističkih kuća, mnogi se radije odlučuju za tradicionalne kuće izrađene od prirodnih materijala. Ako im se još i doda ekološka održivost i izrada od prirodnih materijala, ovi domovi mogu biti prave štedljive prirodne oaze.


 
Ako ste ljubitelji prirode i aktivnog odmora, ovo će biti pravi izbor vikendice za vas. Izbor lokacije odigrat će važnu ulogu u ovom projektu, pa tako je najidealnije ako ovo oazu mira napravite negdje u planini u sred netaknute prirode, iako se divno uklapa i u ambijent zimzelenih šuma negdje na primorju.


 
Izdignuta lokacija brvnare u planini ili brdu iznad plaže u najvećem broju slučajeva omogućit će vam da uživate u spektakularnom pogledu na prirodu, pa ćete dodatno uživati u tradicionalnoj atmosferi doma.

Rustikalne kuće mogu imati razne oblike, ali jedno im je zajedničko – izgrađene su od kamena i drveta. Drvene grede i trijemovi, kameni stubovi i stazice učinit će da uživate u prirodnim materijalima. Savršen balans pruža fino kameno kupatilo, jer pruža osjećaj relaksacije u prirodnom ambijentu.

 

(kucastil.rs)

Ne propustite