Najljepši uredi na svijetu

Arhitektura
Najljepši uredi na svijetu
Tvrtke ovih dana, pogotovo one koje svoj novac zarađuju na internetu, čini se da će obraćaju puno više pozornosti na njihovo osoblje i radno okruženje. Sastavili smo popis naših omiljenih ureda iz cijelog svijeta, kako bi vam pokazati što se događa iza kulisa nekih od najvećih tvrtki na internetu.

Tvrtke ovih dana, pogotovo one koje svoj novac zarađuju na internetu, čini se da će obraćaju puno više pozornosti na njihovo osoblje i radno okruženje. Sastavili smo popis naših omiljenih ureda iz cijelog svijeta, kako bi vam pokazati što se događa iza kulisa nekih od najvećih tvrtki na internetu.


Selgas Cano - Madrid

Kada je u pitanju odličan ured, veličina nije važna. Ovo mora da je jedan od najljepših ureda za rad gdje si pola pod zemljom, a pola iznad zemlje, s pogledom u šumu. To je Selgas Cano Office, koji je dizajnirao Iwan Baan i nalazi se u šumi, u blizini Madrida, u Španjolskoj. Ovaj ured za arhitekte je lagan i prozračan, s čistim linijama i šarenim detaljima.

madrid

Parliament - Portland, Oregon

To je tvrtka koja zna važnost sretnog i ugodno radnog okruženja. Dizajn ovog ureda uključuje puno obnovljenih ili recikliranih materijala, kao što su stari prometni znakovi.

parliament

Comvert - Milan, Italija

Kada je ova trvtka krenula u potragu za novim uredskim prostorima, ovo naputeno kino je bilo nešto najbolje što im se moglo dogoditi. Smještaj je bio dovoljno velik za sve urede i skladištenje, pa čak i za dućan.

comvert

Facebook - Palo Alto, Kalifornija

Facebook je otišao malo dalje što se tiče uređenja. Koristi svoj vlastiti softver za provođenje anketa pitajući svoje zaposlenike što bi htjeli imati u uredu. Rezultat je super radno okruženje s velikim otvorenim prostorima za rad s, mjestom za klizanje i DJ-jem. 

facebook

Dtac Sjedište - Bangkok

Dtac nedavno odlučila stati na kraj odvojenim uredskim prostorima diljem grada Bangkoka, pa su svih šest objekata stavili pod jedan krov. to je sada najveći ured na svijetu  koji zauzima oko 650.000 četvornih metara. Prostor je smješten na 22 kata, od čega su cijeli katovi predviđeni za zabavu, sa terenima, klizalištima, sobama za opuštanje.

dtac


Lego - Danska

Šareni izgled otvorenog plana potiče interakciju i igru osoblja, u nastojanju da će im tako proraditi mašta. Sobe za sastanke su svijetle i otvorene, a razlikuju se po veličini, ovisno o njihovoj upotrebi. Cijeli ured je dizajniran tako da se svatko može igrati s lego kockicama i smisliti nešto novo. 

olego
Pallotta TeamWorks - Los Angeles, California

Ovaj ured se razlikuje od svih ostalih na listi iz jednog razloga, a to je proračun. Uređenje je bilo ograničeno na 40 dolara po metru kvadratnom. Hrpa kontejnera je pretvorena u poslovni prostor u velikom skladištu. Pallotta TeamWorks je dobrotvorna organizacija koja je specijalizirana za prikupljanje novčanih sredstava za različite potrebe.

palota


Corus Quay - Toronto, Kanada

To je jedan od najvećih ureda na popisu, a po izgledu reklo bi se da im je navažnija zabava. Na 500.000 četvornih metara, to je masivni dom Corus Entertainment-a. U zgradi ima  1.100 zaposlenih koji su smješteni u 11 odvojenih objekata, u otvorenom uredima s višestrukim društvenim prostorima, uključujući čak pet tobogana i dnevnim boravkom iznad par televizijskih studijima. 

corus

 

Ne propustite