NAJBOLJA ZA SVE VRSTE TORTI I KOLAČA: Evo kako se pravi slastičarska krema

Kiosk
NAJBOLJA ZA SVE VRSTE TORTI I KOLAČA: Evo kako se pravi slastičarska krema
.

Slastičarska krema, kao što joj i sam naziv kaže, jedna je od najosnovnijih vrsta krema koje služe za izradu slatkih delicija.

Sastojci:

500 ml mlijeka
1 mahuna vanilije
4 žumanjka
150 g šećera
50 g brašna ili gustina

za čvrste kreme još:
1 list želatine

Priprema:

Zakuhati mlijeko skupa sa ostruganim sjemenkama iz mahune vanilije. Po želji staviti i praznu mahunu koju treba izvaditi kad mlijeko uzavre. (ako se ne kuha, prazna mahuna se može staviti u šećer pa praviti vanilin šećer). Žumanjke istući sa šećerom pa dodati brašno ili gustin izmiješati da nema grudica.

U to uliti malo uzavrelog mlijeka, dobro razmutiti pa dodati i ostatak mlijeka. Dobro izmiješati, vratiti u posudu u kojoj se mlijeko kuhalo i kuhati na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.

GOTOV ZA 15 MINUTA: Od ovog momenta kupovni hljeb postaje prošlost

Maknuti s vatre i dok se hladi često promiješati da se po vrhu ne uhvati kožica, ili prekriti prozirnom folijom.

Za brže hlađenje, kremu istresti na veću tacnu, raširiti i pokriti folijom. Za gušće kreme, kuhanu kremu maknuti sa vatre, neka malo stane, pa umiješati prethodno namočenu i ocijeđenu želatinu. Kako sam već navela, ovo je osnovna krema, koju možete obogatiti dodatkom tučenog slatkog vrhnja, pjenasto tučenim maslacem sa dodatkom otopljene čokolade, voćnim ekstraktom…(ekstrakt umiješati u hladnu kremu).

Ne propustite