Savršena ljetna panna cotta sa zdravim bobičastim voćem

Kuharica
Savršena ljetna panna cotta sa zdravim bobičastim voćem
Ovu panna cottu samo dovoljno ohladite i tako ledenu poslužite s omiljenim pekmezom. Haskap je vrlo zdravo bobičasto voće kojeg još nazivaju kamčatska ili sibirska borovnica.

Ovu panna cottu samo dovoljno ohladite i tako ledenu poslužite s omiljenim pekmezom. Haskap je vrlo zdravo bobičasto voće kojeg još nazivaju kamčatska ili sibirska borovnica.

Panna cotta sa pekmezom od haskapa. 

Potrebno je: 

500 ml slatkog vrhnja
1 vrećica želatine u prahu
150 ml mlijeka
2 žlice šećera u prahu
1 mahuna vanilije
domaći pekmez od haskapa

panacotta1

Priprema: 

Pomiješajte slatko vrhnje, mlijeko, šećer u prahu i sjemenke vanilije. Stavite na laganu vatru i kada zavrije, kuhajte još 15-ak minuta. U međuvremenu želatinu namočite s nekoliko žlica vode ili mlijeka i pustite 10-ak minuta da nabubri. Kada je vrhnje kuhano, umiješajte u njega želatinu pa je uz miješanje otopite u vrhnju. Smjesu prelijte u kalupe prethodno namočene vodom. Rashladite je na sobnoj temperaturi i potom prebacite u hladnjak da se stisne do kraja. Servirajte sa žličicom pekmeza od haskapa i svježim borovnicama. 

(dobrahrana.jutarnji.hr) 

Ne propustite