Drage trudnice, masažom se borite protiv celulita i strija

Mame i bebe
Drage trudnice, masažom se borite protiv celulita i strija
Većina žena prije trudnoće je vitka i bez celulita i strija.

 

Većina žena prije trudnoće je vitka i bez celulita i strija. Međutim, u trudnoći je jako udeblja, a sve to ostavlja tragove na koži.

Kada ste u drugom stanju izbjegavajte kemikalije, saune, te jedite mnogo voća i lagano vježbajte. Osim toga, masaža povoljno utiče na trudnu ženu.

- Problem celulita većinom se pojačava zbog nagle promjene hormona u tijelu, ali tretiranje u trudnoći mora se napraviti na prihvatljive načine. Pomoći će ručna limfna drenaža kao i nježna masaža tijela s neutralnim uljima, kojima se opušta i ‘istjeruje’ višak vode iz zglobova zbog velike količine estrogena u tijelu - kaže prof. Petra Kump, kozmetičarka i vlasnica kozmetičkog salona Petra Kump.

- Masaža za trudnice, osim kao prevencija pojave masnih naslaga, celulita i strija, odlična je priprema za porod, a olakšava i povratak u formu - kaže Petra Kump i dodaje da se masaža može provoditi i u predjelu abdomena, laganim kružnim kretnjama oko trbuha kako bi tkivo tamo ostalo meko i podatno, uz minimalno rastezanje kože i pojavu strija. 

Ostali tretmani koji ne štete trudnicama blagi su pilinzi na bazi prirodne soli, njega lica, manikura i pedikura, pa i geliranje noktiju.

Ponekad se u trudnoći povećava dlakavost pa je preporučljiva depilacija voskom ili šećernom pastom koja manje boli. 

Prije i nakon depilacije kozmetičarka bi trebala nanijeti dječji puder, a poslije dječje ulje ili neko drugo sredstvo biljnog podrijetla - kaže Petra Kump. Depiliraju se svi dijelovi tijela i lica. 

Ne preporučuje se trajna depilacija zbog laserskog svjetla, a ostali zabranjeni tretmani su injekcije botoksa, izbjeljivanje zuba, sauna zbog visoke temperature, solarij i mnogo sunčanja, toplice te anticelulitni tretmani i kreme čije aktivne supstance po nanošenju ulaze u krvotok.

Kako biste izbjegli strije, kožu u trudnoći stalno hidratizirajte, najbolje umasiravanjem prirodnih ulja (ricinus, lješnjak, kokos) te shea maslacom.

Pucanje kapilara na licu i nogama tijekom trudnoće ne uzrokuje depilacija nego visoka razina estrogena u krvi koji stvara posteljica. 

Izvor: 24sata.hr

Ne propustite