NEMA ŠANSE DA DA POGODITE: Evo čime se ranije bavila doktorica Darija Kisić Tepavčević

Objavljeno:10.04.2020 - 19:33
A A A Times Arial

Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog koja je preko noći postala poznata u čitavoj Srbij, u mladosti je uživala u bavljenju jednim zimskim sportom. Ona je tokom odrastanja uživala u umetničkom klizanju, ali je na kraju izabrala medicinsku karijeru.

Bila je premlada da učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama 1984. godine, kako su prenijeli neki mediji, ali su joj upravo čuvene igre u Sarajevu probudile interesovanje za ovaj sport.

Ona danas radi kao zamjenica direktora na Institutu za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" i članica Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv pandemije, uz to i vanredni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu koji je završila sa prosjekom 9,60.

741735-darija-kisic-tepavcevic-ls

foto: Printscreen

Doktorka Darija Kisić Tepavčević rođena je 1975. u Sarajevu. U prvim danima rata, kada je imala 17 godina, sa roditeljima i bratom izbjegla je iz Sarajeva u Bileću, rodno mjesto njenog oca. Tamo je završila gimnaziju, a oni koji je znaju iz gimnazijskih dana kažu da je bila među najboljim đacima.

Nakon završene gimnazije seli se s roditeljima i bratom u Beograd. Kako se navodi u zvaničnoj biografiji, Medicinski fakultet u Beogradu završila je 2001. godine. Na istom fakultetu je magistrirala 2006. iz oblasti epidemiologije, a i doktorirala je na temu: ''Prediktivna vrijednost kvaliteta života u proceni ishoda bolesti kod bolesnika sa multiplom sklerozom''.

Izvor: Srbija Danas

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA