Poželjet ćete da odete tamo: Mjesto u kojem se nalazi najljepše utočište

Enterijer
Poželjet ćete da odete tamo: Mjesto u kojem se nalazi najljepše utočište
"Annandale Seascape" vikendicu projektirala je arhitektonska tvrtka Pattersons na rubu poluotoka Banks na Novom Zelandu.

"Annandale Seascape" vikendicu projektirala je arhitektonska tvrtka Pattersons na rubu poluotoka Banks na Novom Zelandu. Nekonvencionalna i moderna koliba ugrađena je u stijenu na uzvisini te uključuje predsoblje, mini kuhinju, dnevni boravak/spavaću sobu i kupaonicu. Posebno je zamišljena kao medeni bijeg - do nje se može doći samo pješke po šljunkovitoj stazici ili helikopterom, što goste svakako dodatno opušta i umiruje.

modern-residence1jpg

Proučavanje vlastite intime i pročišćenje od stresa u potpunosti možete proživjeti kada se nalazite sami u prirodi, povezani s njom uz šum oceana, u trenutku kada ste potpuno nesvjestni zahtjeva vanjskog suvremenog svijeta. Priznajte, doista privlačan opis, no iza ove vikendice krije se mnogo više zanimljivih iskustava. 

modern-residence2jpg

Prema arhitektima, koliba je izgrađena s isključivo lokalnim prirodnim materijalima, stoga u njoj možemo pronaći betonske podove i krov napravljen od zemlje: "Plan je bio stvoriti oblik prostora koji je u stanju istovremeno reagirati na oba pogleda - na zaljev, ali i na planine. Horizontalno postavljene daske i dvostruka e-stakla garantiraju sigurnu obranu od oluja pa čak i potresa", tvrde arhitekti.

modern-resodence4

Interijer povezuje niz tekstura, a sav je namještaj sveden na minimum radi neprestanog poticanja na moćnu vezu s otvorenim prostorom i prirodom. 

modern-residence5pg

(wall.hr) 

Ne propustite