RODITELJI, DOBRO UPAMTITE: Evo zašto djeca u FRANCUSKOJ nikada nemaju napade bijesa!

Praktična žena
RODITELJI, DOBRO UPAMTITE: Evo zašto djeca u FRANCUSKOJ nikada nemaju napade bijesa!
.

Možda ste već imali prilike da primjetite da su francuska djeca lijepo vaspitana, vrlo pametna i aktivna. Ona skoro nikad nisu nevaljala i plačljiva, jedu sve što im se posluži i uvijek se ljubazno javljaju susjedima. Sigurno ste se zapitali u čemu je tajna njihovog lijepog vaspitanja. Danas vam otkrivamo koji je to “tajni sastojak” koji roditelji iz Francuske dodaju u vaspitavanje svoje djece.

1 Bebina prva godina

beba

Majke u Francuskoj se na posao vraćaju 10 nedelja poslije porođaja. Prema njihovom zakonu, majka može ostati na odsustvu i duže od 10 nedelja i da sačuva posao, ali uz manja primanja. Nakon povratka majke na posao, dijete kreće u jaslice. Na taj način je dijete od malih nogu okruženo različitim ljudima, brže se prilagođava i mnogo je samostalnije u životu.

2 Francuska djeca se uče samostalnosti

Djeca se od malena navikavaju da spavaju u svom krevetu, čak i u svojoj sobi. Ako se dijete probudi u toku noći, majka će obično sačekati par trenutaka da bi vidjela da li je zaista neophodno da ode kod djeteta. 

Pored toga, djeci se odmalena daje sloboda. Rijetko ćete u parku vidjeti roditelje da se igraju sa djecom, jer se oni ne miješaju ni u njihovu igru ni konflikte i puštaju ih da svoje svađe rješavaju sami.

Nastavak na sljedećoj stranici --->>>
 

Ne propustite