DOMAĆA PASTA ČISTI PEĆNICU U TREN OKA, NE KUPUJTE SKUPE HEMIKALIJE: Ovi sastojci su sve što vam treba, BIT ĆE KAO NOVA!

Sve za dom
DOMAĆA PASTA ČISTI PEĆNICU U TREN OKA, NE KUPUJTE SKUPE HEMIKALIJE: Ovi sastojci su sve što vam treba, BIT ĆE KAO NOVA!
.

Čišćenje pećnice nije lagan posao, ali se mora odraditi s vremena na vrijeme. Pritom je bolje koristiti sredstva koja nisu opasna ni za okoliš ni za tvoje zdravlje

Ovo je jedan od onih poslova koje ostavljaš za dane kad budeš imala više vremena. E pa sad su ti dani. Želiš li očistiti pećnicu, a da pritom ne koristiš agresivna sredstva, uzmi sodu bikarbonu i ocat. Oba sastojka su prirodna tako da ih bez straha možeš staviti u svoju pećnicu, a i prilično smo sigurni da ih već imaš  kuhinji i ne moraš izlaziti po njih u trgovinu. Pa kreni na posao!

Za čišćenje pećnice pripremi:

sodu bikarbonu

vodu

gumene rukavice

alkoholni ocat

bočicu s raspršivačem

spužvicu i krpe

1. Napravi pastu za čišćenje

Pomiješaj pola šalice sode bikarbone i pola šalice vode u pastu te njome namaži cijelu pećnicu. Obilato ju nanesi na jako prljave površine. Ako ti ponestane paste, napravi još.

2. Ostavi 12 sati ili preko noći

Kada si u potpunosti prekrila unutrašnjost pećnice pastom od sode bikarbone i vode, zatvori ju i ostavi da premaz djeluje preko noći. Pasta će poprimati smeđu boju u doticaju s tvrdokornom prljavštinom. 

U međuvremenu se posveti rešetkama. Najbolje je da ih namočiš u vrućoj vodi na dva sata. Ako ti sudoper nije dovoljno velik, učini to u kadi. Nakon što se prljavština omekšala, izribaj rešetke deterdžentom za suđe i spužvicom pa ih isperi i obriši krpom.

pecnica1

3. Izribaj pećnicu

Kada je prošlo najmanje 12 sati, posveti se pećnici. Ulij alkoholni ocat u bočicu s raspršivačem i pošpricaj dobro unutrašnjost pećnice. Ocat će izazvat reakciju u doticaju sa sodom bikarbonom, počet će se pjeniti i to je dobro. U tom trenutku uzmi mokru krpu i kreni čistiti pećnicu. Želiš li ubrzati proces, nakratko zagrij pećnicu na niskoj temperaturi. 

4. Operi staklo

Nanesi pastu od vode i sode na unutrašnju stranu stakla pećnice, ostavi da djeluje 30 minuta, pošpricaj octom i obriši. 

Tvoja pećnica sada je kao nova.

(Žena.hr)

Ne propustite