TRIK KOJI KUĆNE BILJKE VRAĆA U ŽIVOT: Treba vam samo jedan jeftin sastojak, pogledajte fotografije prije i poslije

Sve za dom
TRIK KOJI KUĆNE BILJKE VRAĆA U ŽIVOT: Treba vam samo jedan jeftin sastojak, pogledajte fotografije prije i poslije
.

Možda jednostavno ne zalijevate dovoljno svoje cvijeće ili ga, pak, natapate previše

Volite li zelenilo i želite da vam dom bude pun različitih biljaka, onda se morate pripremiti i na to da cvijeće zahtijeva posvećenost i stalnu brigu. Mora biti uvijek dobro hidrirano i imati puno svjetla. Ako biljku zanemarite čak i nakratko, ona bi lako mogla uvenuti, što je vrlo tužno za svakog ljubitelja cvijeća.

biljkaaa

Kupka za cvijeće

Ako vam se to i dogodi, ne paničarite, već isprobajte posljednju nadu koja provjereno vraća biljku u život, naravno, ako nije baš totalno mrtva i osušena. Australka je podijelila svoj mali trik na Facebooku. Prema njezinim riječima, sve što vam treba da pomognete svojim uvelim biljkama jest – gorka sol.

Žena je objasnila da ona svoje biljke “kupa” u mješavini nekih vrsta soli. Objavila je nekoliko fotografija prije i poslije kako bi potkrijepila svoju tvrdnju o blagodatima soli na kućne biljke. “U posudu nalijete vodu i u nju stavite gorku sol. To će biljkama dati novi sjaj, riješiti ih prašine i učiniti ih sretnima”, napisala je Australka.

cvijece

Stručnjak se baš ne slaže

Ona stavi šaku soli u nekoliko centimetara vode i ostavi da se biljke namaču u toj mješavini preko noći ako joj izgledaju dehidrirano i otužno. Međutim, stručnjak za biljke nije toliko optimističan u vezi s ovim trikom. Premda kaže kako gorka sol može pomoći biljkama kojima nedostaje magnezija, napominje da se biljke u većini slučajeva objese iz drugih razloga, a tada im sol neće pomoći.

VIC: Ciganka se kupa

Broj jedan za kiosk - Novi.ba. Vaš izvor informacija.

Možda jednostavno ne zalijevate dovoljno svoje cvijeće ili ga, pak, natapate previše. Stručnjak predlaže da prije bilo kakve akcije najprije ustanovite što je dovelo do toga da su vam biljke odjednom u tako lošem stanju, prenosi Mirror.

Izvor: Net.hr

Ne propustite