Musaka od pečenih paprika
Izuzetno brza i laka priprema!
SASTOJCI:
13 paprika.
5 jaja.
4 dl mlijeka.
2 crvena luka.
500 g mješanog mljevenog mesa.
500 g šampinjona.
2 dl soka od paradajza.
suhi začin, so, biber, bosiljak.
brašno za pohovanje.
ulje.
Za preliv: 2 dl kisele pavlake, 2 jaja, malo mlijeka.
PRIPREMA:
Paprike poredajte u tepsiju i pecite ih dok ne budu gotove. Kada su gotove, prekrijte ih krpom i stavite da se ohlade. Ogulite ih i napravite filete. Napravite prvo smesu kao za palačinke od jaja, mlijeka i brašna, ali da bude gušće. Na vruće ulje stavljajte paprike namočene u gustu smesu za palačinke. Stavljajte ispohovane filete na papirnate ubruse da upiju suvišnu masnoću. Za to vreme na luku dinstajte mljeveno meso, dodajte sitno nasjeckane pečurke i nakon 15 minuta dinstanja dodajte sok od paradajza. Začinite i ostavite da se malo ukuha. Nauljite tepsiju i stavite red pohovanih paprika, pa red mesa sa pečurkama i tako dok ne potrošite sav materijal. Napravite smjesu od jaja, pavlake i mlijeka i prelijte preko izrezane musake, kako bi preliv ušao u musaku. Stavite da se peče na 200 stepeni dok ne porumeni. Poslužite uz zelenu salatu.
Izvor: super recepti