PREPOZNAJETE LI OVOG POLITIČARA SA SLIKE? PRAVI DAR-MAR U SRBIJI: Na slici pozira sa diplomom ispred fakulteta u Sarajevu, KO JE ON?

Kiosk
PREPOZNAJETE LI OVOG POLITIČARA SA SLIKE? PRAVI DAR-MAR U SRBIJI: Na slici pozira sa diplomom ispred fakulteta u Sarajevu, KO JE ON?
.

Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, sa samo 25 godina postao je najmlađi doktor nauka u tadašnjoj Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji, na Pravnom fakultetu, koji je završio u Sarajevu 1976. godine.

Šešelj je, kako činjenice govore, fakultet završio za svega dvije godine i osam mjeseci, a njegov prosjek na kraju studija bio je 8,20.

732051-screenshot-1-ff

Kako je otkrio lično lider radikala, indeks mu je ostao na fakultetu u Sarajevu, a najviše je, kako kaže, u njemu bilo devetki.

- Zaključio sam da su se profesori ustručavali da mi daju desetke, jer sam možda neke stvari bolje znao od njih. Jedinu šesticu sam imao iz Obligacionog prava, iako sam Obligaciono pravo strašno dobro savladao. Devetke sam imao iz svih predmeta za koje sam najstručniji, iz Ustavnog prava, iz Teorije države i prava, odnosno Uvoda u pravo. Iz Međunarodnog javnog prava sam imao desetku, iz Političkog sistema desetku, iz Kriminologije devetku. Političko-pravna grupa predmeta mi je bila najbliža, to sam najbolje savladao, što se jasno vidi i sada - kaže nam Šešelj.

Vojislav Šešelj rođen je u Sarajevu u porodici željezničara u ŽTP-u Sarajevo, kao mlad je pokazivao interes za političkim angažmanom. Mnogi koji su ga poznavali, kažu neshvatljivo im je da je neko od radikalnog komuniste prerastao u radikalnog nacionalistu.
 

seselj1

Ne propustite