STARAC (103) OŽENIO DJEVOJKU (30): Svi bruje o ovoj svadbi, ona blistala u vjenčanici, ALI ČEKAJTE DOK VIDITE NJEGA

Kiosk
STARAC (103) OŽENIO  DJEVOJKU (30): Svi bruje o ovoj svadbi, ona blistala u vjenčanici, ALI ČEKAJTE DOK VIDITE NJEGA
..

Fotografije i video zapisi para s njihovog vjenčanja već više od nedjelju dana izazivaju ogorčenje i šaljive komentare na društvenim mrežama.

Bilo je i onih koji ne mogu da vjeruju da je vjenčanje bilo stvarno, ali nekoliko indonežanskih novina potvrdilo je da je 103-godišnji Puang Kate oženio 30-godišnju Alu Alang u okrugu Siva.

Mladoženja, koji je navodno udovac, borio se u holandskom kolonijalnom ratu (1945 - 1949), prenosi Oddity Central.

- Da, istina je. Vjenčanje je održano danas popodne u mladinoj kući u ulici Jalan Galico - rekao je rođak mladoženje Aju Angreni Mučtar.

- Ne znam njegovo tačno godište, ali on je definitivno stariji od 100 godina, on je holandski kolonijalni ratni borac. Njegova supruga još je u dvadesetim godinama - navodi on.

Tribunn News kasnije je otkrio pravo godište mladenaca, a 73-godišnja razlika mnoge je zaprepastila u azijskoj zemlji.

Na Fejsbuku i Tviteru podeljeni su video zapisi na kojima se vidi kako starog mladoženju pridržava mladić dok korača niz prolaz u susret svojoj mladoj ženi, čime su još jednom dovedeni u pitanje dogovoreni brakovi.

Zanimljivo je da, prema izvještajima lokalnih medija, suma novca koju je Kate platio porodici svoje mlade uopšte nije bila visoka. Navodno je platio samo 5 miliona rupija (oko 312 eura), a dao je i zlatni prsten. Njih dvoje trenutno žive u mladoženjinoj kući u Južnom Sulavesiju.
 

Ne propustite