PRLJAV I NEUREDAN DEČAK UŠAO U JEDNU BEOGRADSKU KNJIŽARU: O postupku ove prodavačice BRUJI INTERNET

Kiosk
PRLJAV I NEUREDAN DEČAK UŠAO U JEDNU BEOGRADSKU KNJIŽARU: O postupku ove prodavačice BRUJI INTERNET
.

Humani postupak radnice u jednoj beogradskoj knjižari raznežilo je čitavu Srbiju. Svi pričaju o njihovom neobičnom prijateljstvu.

 Naime, djevojka koja je prije nekoliko dana posjetila knjižaru u opštini Rakovica, zabilježila je jednu dirljivu scenu dok je razgledala police sa knjigama.

 - Vulkan knjižara, Capitol park Rakovica. Subota 22.02. 16 časova. 

Prodavačica pustila romsko dete unutra. Vidno neuredan, prljave odeće i ruku. Otežano govori. Ujedno i nerazgovetno... On je uzeo neku enciklopediju o životinjama i seo na pod i čita sa njom i gleda, dok ona sređuje police. Pričaju sve vreme, on lista i razgovara sa njom o tome što oduševljeno vidi. 

Na svaku drugu stvar ide: “VAUUUU vidi ti ovo!” Još kaže: “Ovo smo pročitali prošli put.” Što znači da je verovatno i redovan! Što znači da se njih dvoje dovoljno dobro poznaju već i da je on više puta već dolazio u knjižaru da ga puste da čita. Ili bar gleda slike, ma kako god ljudi moji! I posle takvo dete nema ko da čuva. Ili ne može... Devojko, ko god da si, ti si još jedna dobra vena ovog sveta! Humanost i dalje teče redovnim tokom kroz ovaj svet ali prolazi nezapaženo.... Vama dvoma takvim ljudinama u čast ide ova objava. Baš zato što je nažalost retko, zaslužili ste da svi vide i pročitaju kako vi provodite subotu po podne. 

VI ste budućnost. A ne neki uspešni političar. Neka medijska persona. Neki kvazi 15 minuta poznati muzičar... Vas dvoje, takvi kakvi jeste, vi ne činite deo ovog sveta. Vi jeste svet! A najlepše u svemu je što toga niste ni svesni. I drago mi je što sam deo toga. Iskreno se nadam da će se bar vaša takva mala tradicija zadržati što duže. Ili barem svake subote po podne! Biti dobar čovek, ili izrasti u jednog je najteža lekcija čovečanstva. Vi ste je prešli već dva puta i naučili i preslišali. Taj ispit ste položili. Molim vas da ovu lekciju nikad ne zaboravite, da biste nama mogli bar malo da pokažete. I probate, pokušate bar da nas podučite...

Ej svete... Vulkan knjižara, Capitol park Rakovica. Subota 22.02. 16 časova. Prodavačica pustila romsko dete unutra....

Objavljuje Nataša Doremi LazićNedjelja, 23. veljače 2020.

 

Ne propustite