GODINU DANA JE JEO SAMO KROMPIR I NIŠTA DRUGO: Smršao je čak 50 KG, a tijelo mu je doživjelo ŠOK! Evo šta su pokazali NALAZI KRVI

Kiosk
GODINU DANA JE JEO SAMO KROMPIR I NIŠTA DRUGO: Smršao je čak 50 KG, a tijelo mu je doživjelo ŠOK! Evo šta su pokazali NALAZI KRVI
.

Da li zaista možete opstati samo na krompiru, i ne jesti ništa sem krompira tokom cijele godine? Da li je vrijedno zdravlja?

1


U blokbaster filmu "The Martian" u kom Met Dejmon glumi lika Marka Vatnija, nasukanog na Mars gdje nema šta da jede, osim krompira koji je izrastao iz njegovog sopstvenog izmeta. Vatni mora da preživi više od 100 dana prije nego što bude spasen, i tako je našao način kako da uzgaja krompir na Marsu.

2

Endrju Flinders Tejlor se obavezao na bizaran projekat koji podrazumijeva da će se godinu dana hraniti samo krompirom, kako bi prevazišao zavisnost od jedenja. Ovakva jednolična hrana ne sadrži preostale vitamine i minerale, i može doći do zdrastvenih problema, kao što je pad imuniteta i anemija, a samim tim i do nepovratnog oštećenje nerava. Jeo je 3 kg kropira dnevno što je oko 2000 kcal, što je dovoljno za čovjeka njegove veličine sa ciljem da se izgubi na težini. Krompir je odličan izvor ugljenih hidrata i vlakana, ali je u deficitu sa proteinima.

3

Kada je počeo sa izazovom, Tejlor je imao 151.7 kg. Iako njegov fokus nije bio na gubitku težine, uspio je da izgubi 10 kg u prvih 28 dana. Krompir sadrži malo masti, samo 9 gr u 3 kg.

4

Uključio je slatki krompir u svoju ishranu, i tako povećao unos vitamina A i E, gvožđa i kalcijuma. S obzirom da je sebi dozvoljavao neke začine, ekstrakt kvasca je bio dobar izbor dopune ostalih B vitamina.

5

Na kraju je ovaj otac dvoje djece iz Melbura, istrajao u svojem poduhvatu i izgubio je nevjerovatnih 50 kilograma.

I pored činjenice da je morao da nosi ručak kad je išao u goste, i unaprijed  morao da zove restorane zbog svojih prohtjeva, Tejlor i danas voli krompir.

"Moje zdravlje se samo poboljšava. Imao sam visok holesterol, ali sada je on nizak, pao mi je i krvni pritisak, kao i visina šećera. Svaki put kad idem da vadim krv, nalazi su sve bolji", rekao je Tejlor.

Svoju ishranu još bazira na krompiru, ali u jelovnik ubacuje i drugo povrće.

Hey Dr Karl Kruszelnicki, I'm still a big Science Hour fan and have been for a very long time but you and Professor...

Objavljuje Spud FitPonedjeljak, 24. veljače 2020.

 

Ne propustite