HRSKAVI ZALOGAJ: Domaći brusketi
Sigurno volite bruskete. Prestanite ih kupovati, mi vam donosimo recept da ih sami napravite.
Sastojci
1 vekna Ciabatta ili francuska kifla
2 češnja bijelog luka
400 g cherry paradajza
1 avokado
5-6 komada susšnog paradajza (sun dried tomato)
10-ak crnih maslina
50 g feta sira u maslinovom ulju i začinima
Po koja zelena maslina
So, biber, maslinovo ulje, balsamico
Priprema
1. Zagrijati rernu na 180C.
Isjeći kruh na kriške oko 1 cm, premazati ih margarinom, staviti u tepsiju obloženu papriom za pečenje. Peći bruskete u zagrijanoj rerni 10ak min.
2. U medjuvremenu pripremiti ostale sastojke. Paradajz i avokado isjeći na sitne kockice, masline ako su veće popoloviti, sušeni paradajz isjeći na trake.
3. Bijeli luk popoloviti i njime premazati pečene, vruće bruskete. Na svaku staviti svjež i sušeni paradajz, avokado, masline, kockice fete.
4. Po želji posoliti, pobiberiti. Ostaje jos da se preliju sa par kapi balsamik sirćeta i maslinovog ulja i brusketi su gotovi.
Izvor: coolinarika.com