HRSKAVI ZALOGAJ: Domaći brusketi

Kuharica
   HRSKAVI ZALOGAJ: Domaći brusketi
Sigurno volite bruskete.

Sigurno volite bruskete. Prestanite ih kupovati, mi vam donosimo recept da ih sami napravite.

Sastojci  
1 vekna Ciabatta ili francuska kifla
2 češnja bijelog luka
400 g cherry paradajza
1 avokado
5-6 komada susšnog paradajza (sun dried tomato)
10-ak crnih maslina 
50 g feta sira u maslinovom ulju i začinima
Po koja zelena maslina
So, biber, maslinovo ulje, balsamico

Priprema
1. Zagrijati rernu na 180C.
Isjeći kruh  na kriške oko 1 cm, premazati ih margarinom, staviti u tepsiju obloženu papriom za pečenje. Peći bruskete u zagrijanoj rerni 10ak min. 

2. U medjuvremenu pripremiti ostale sastojke. Paradajz i avokado isjeći na sitne kockice, masline ako su veće popoloviti, sušeni paradajz isjeći na trake.

3. Bijeli luk popoloviti i njime premazati pečene, vruće bruskete. Na svaku staviti svjež i sušeni paradajz, avokado, masline, kockice fete. 

4. Po želji posoliti, pobiberiti. Ostaje jos da se preliju sa par kapi balsamik sirćeta i maslinovog ulja i brusketi su gotovi.

Izvor: coolinarika.com

Ne propustite