GLUMILA JE MAJKU SULTANIJU U SERIJI SULEJMAN VELIČANSTVENI, PAST ĆETE U TRANS KAD JE VIDITE DANAS: Niko ne vjeruje da ima 76 godina, BOMBETINA (FOTO)

Kiosk
GLUMILA JE MAJKU SULTANIJU U SERIJI SULEJMAN VELIČANSTVENI, PAST ĆETE U TRANS KAD JE VIDITE DANAS: Niko ne vjeruje da ima 76 godina, BOMBETINA (FOTO)
.

Zvuči potpuno nestvarno da turska glumica Nebahat Čehre, koju smo gledali u seriji "Sulejman Veličanstveni" u ulozi majke sultanije, ima 76 godina. Svojim izgledom, linijom, modnim stilom i prije svega veselim duhom ni po čemu ne odaje da je u osmoj deceniji života.

U seriji “Sulejman Veličanstveni” dopao ju je lik moćne žene, odgovorne majke koja vuče porodične konce kad je najpotrebnije. A čini se da glumica ima jednako snažan karakter i kad se kamere ugase. 

7bdf591304a8cb60b67a319b07f195a8-1000x0

"Biti samostalna žena ima svojih prednosti i nedostataka. Moraš se ponekad praviti snažna i onda kad si iznutra slomljena, ali u današnjem svijetu, da bi opstao, moraš bit jak. To sam osetila i sama kad sam na 20 godina izašla iz filmske industrije. Bila je to moja želja, ali ljudi su zaboravili da sam postojala iako sam prije toga snimila brojne filmove", rekla je Nebahat u jednom intervjuu.

93706-majka-sultanija-ls-1000x0

Rođena je 1944. godine, a karijeru je počela da gradi 1960. godine, i to kao model. Pobijedila je na izboru za Mis Turske i svoju zemlju je predstavljala na svjetskom izboru u Londonu.

"Nikada od svoje porodice nisam tražila novac. Na izbor ljepote su me poslali sa doslovno jednom turskom lirom u džepu. Na granici su me zaustavili i nisu mi dali da idem u London jer sam premlada, pa sam pod garancijom premijera ipak otišla na takmičenje. Ušla sam u avion sa 50 centi, ali to je život na koji sam navikla", prepričala je godinama kasnije Nebahat.

Sa lentom najlepše Turkinje počele su da pristižu i ponude za glumu premda nikad prije nije maštala da će postati glumica. Prvu ulogu odigrala je kao 17-godišnjakinja u filmu “Yaban Gülü”. Poslije toga uloge su se nizale kao na traci, a na glumicu je, barem u privatnom životu, najveći utjecaj ostavio film “Kamali Ze­­y­bek” iz 1964. godine.

46124191-311553809702470-7168817045538001760-n

Upoznala je glumačku legendu, 14 godina starijeg Jilmaza Guneja, koji joj je kasnije postao muž. Vezu su započeli naglo, a tek kasnije pokazalo se da Jilmaz ima drugu ženu koja čeka njegovo dete. Uprkos tome, on i Nebahat ostali su zajedno, pa su se 1967. godine vjenčali.

250full-nebahat-cehre

Međutim, brak je potrajao samo 15 mjeseci. Bio je prepun zavrzlama i svađa, pa čak i nasilja, baš kao i njihova veza. Ali nakon razvoda bivši supružnici nisu nikad govorili negativno jedno o drugome. Deset godina kasnije Nebahat se udala za košarkaša Javuza Demira sa kojim je u braku bila tri godine. Ostala je trudna, ali je pobacila kad je shvatila da će njen brak doživjeti krah.

Ne propustite