VRATILA SAM SE KUĆI S POSLA I ZATEKLA SINA KAKO BOJICAMA ŠARA PO ZIDU: Odmah sam isprobala ovaj GENIJALNI TRIK, mrlje su nestale za sekundu!

Sve za dom
VRATILA SAM SE KUĆI S POSLA I ZATEKLA SINA KAKO BOJICAMA ŠARA PO ZIDU: Odmah sam isprobala ovaj GENIJALNI TRIK, mrlje su nestale za sekundu!
.

Potrebna vam je samo jedna namirnica

Vaš mališan ne može da odoli šaranju olovkama po zidu, a vi se konstantno mučite sa ribanjem? Vašim mukama je sada konačno došao kraj, jer se na internetu pojavio super trik za uklanjanje mrlja od bojica.

Sve što vam je potrebno je jedna namirnica koju sigurno imate u svojoj kuhinji. Riječ je o majonezu!

domaca-majoneza1

Jedna kreativna domaćica je otkrila na Fejsbuku da crteže i žvrljotine sa zidova možete lako da skinete pomoću majoneza, a dovoljno je samo da ga nanesete direktno na mrlju od drvene bojice.

- Ako nanesete majonez na bojicu sa zida ružne mrlje će zauvijek da nestanu - napisala je u grupi.

Dovoljno je da ga sipate direktno na fleku, a potom ostavite par minuta da upije. Prebrišite površinu krpom ili papirnim ubrusom, a fleka će odmah nestati.

Kako trik sa majonezom funkcioniše?

Osnovu majoneza čini ulje. U kombinaciji sa visokim sadržajem sirćeta efikasno rastvara drvenu bojicu. I dok trik sa majonezom možda neće uspjeti ukoliko vaše dijete crta voštanim bojicama, pokazalo se da je ova namirnica efikasna u uklanjanju ljepka i tragova naljepnica sa čvrste površine.

Ne propustite