Ukusno i zdravo

Pileća curry juha

Objavljeno:29.07.2015 - 16:01
A A A Times Arial

Sastojci  6 osoba

  • 4 velike mrkve
  • 1/2 karfiola
  • 2 srednje velika luka
  • 1 zlica maslaca
  • 450 h pileca prsa
  • 3 zlice karry zacina
  • 2 kockice za juhu
  • 1,5 dl vode
  • 2 cijela poriluka
  • 1 puna saka suhih grozdjica
  • 3 - 4 zlice slatkog vrhnja , po zelji ( nisam stavljala )
  • sol + papar

Priprema

  1. Mrkvu, karfiol i luk ocistiti i isjeci na manje kocke.
  2. U prikladnoj serpi istopiti i zagrijati maslac, dodati karry i mjesati oko 30 sek. Dodati isjeceno povrce pa ga dinstati par min. Zaliti sa vodom, dodati kockice za juhu i pustiti da juha prokljuca.
  3. Dodati pileca prsa ( u komadima bez da ih sjecete na manje komade ), pokriti i kuhati 20 min.
  4. Nakon 20 min. izvaditi meso na dasku za sjecenje.
  5. Povrce u blenderu ili stapnim mikserom usitniti u krem smjesu.
  6. Vratiti na vatru, dodati grozdjice i poriluk koji isjecete na tanka rezanca. Dodati i slatko vrhnje ako zelite. Kuhati jos 1 - 2 min. dok pileca prsa ne isjecete na kockice koje ubacite u juhu. Juhu zaciniti sa soli i paprom.

Izvor: coolinarika.com