Luksuzne oaze u divljni od kojih vam zastaje dah

Arhitektura
Luksuzne oaze u divljni od kojih vam zastaje dah
Zamisliti kupanje u luksuznom bazenu ili divnoj vintage kadi, dok oko vas šeću divlje životinje, ili safari vožnju osmišljenu po vašoj želji s kojom vam ne prestaje rasti adrenalin u krvi; promatranje zalaska sunca s voljenom osobom kroz ostakljene zidove vaše luksuzne sobe...

Zamisliti kupanje u luksuznom bazenu ili divnoj vintage kadi, dok oko vas šeću divlje životinje, ili safari vožnju osmišljenu po vašoj želji s kojom vam ne prestaje rasti adrenalin u krvi; promatranje zalaska sunca s voljenom osobom kroz ostakljene zidove vaše luksuzne sobe...  

Svi znamo kako je Afrika posebna, no ova je mjesta čine još poželjnijom. Pet luksuznih odredišta u divljini koja će vas oduševiti. 

Elsa's Kopje – Kenija

kenija

Elsa's Kopje odavno je poznato kao jedno od najluksuznijih resorta u Keniji. Sastoji se od osam privatnih kuća i tri apartmana namijenjenih mladim bračnim parovima koji su ovdje došli provesti svoj medeni mjesec. Svi apartmani i kuće sagrađeni su od prirodnih materijala. Svaki apartman ima prostranu terasu, kupaonicu, veliki dnevni boravak i ostakljene sobe otvorenog tipa kako bi gosti iz vlastite spavaće sobe mogli promatrati životinje u divljini. Gostima je tijekom boravka na raspolaganju privatan vodič koji izlete i avanture prilagođava njihovim potrebama i željama. Noćne vožnje pustinjom, piknik u prirodi, kupanje, masaže i kulturni posjete samo su neke od aktivnosti koje su im na raspolaganju. 

Madikwe Hills – Madikwe

madikwe

Smješteno na granici s Bocvanom, samo tri sata udaljenosti od Johannesburga i Pretorije nalazi se mjesto Madikwe, jedan od najvećih rezervata u Južnoj Africi. Unutar rezervata nalazi se Madikwe Hills, luksuzan smještajni objekt, koji se savršeno uklopio u prirodu koja ga okružuje. Glavna kuća Madikwea sastoji se od deset luksuznih ostakljenih apartmana od kojih svaki dolazi s privatnom terasom i bazenom, te nudi potpunu privatnost i veličanstven pogled na prirodu. Interijer apartmana obiluje pomalo neobičnim dekorom u kojem prevladavaju prirodne boje i afrički detalji. Gostima je u objektu tijekom cijelog dana na raspolaganju osobni kuhar, koji gurmanske specijalitete priprema po njihovoj želji. A tu je i privatan batler, kao i rendžer koji organiziranim izletima afričku avanturu gostima ovdje čini nezaboravnom. Resort Madikwe Hills također je dostupan i za ekskluzivna vjenčanja.

Kućice na drvetu – Sabi Sands i Kruger Safaris, Južna Afrika

tree-houses2

Lion Sand River & Ivory Lodges, osim vrhunskih uređenih apartmana i vila prije nekoliko su godina u svoju ponudu uveli i kućice na drvetu. Interijer kućica uređen je u tonovima sive, bijele, crne i ljubičaste boje i svaka od njih nudi smještaj na razini hotela s pet zvjezdica. Kućice su idealne za sve one koji noć žele provesti u divljini, a namijenjene su jedino da se u njima prespava ili pak uživa u piću i promatranju zalaska sunca. Goste tako u sumrak do kućica vozi rendžer koji se po njih vrati nakon izlaska sunca omogućujući im da nastave uživati u Lion Sand River kompleksu.

Zarafa – Bocvana

zarafa3

Objekt je okružen savanama i poplavnim nizinama lagune Zibadianja. Zarafa kamp veličine je 1000 četvornih metara i u potpunosti je otvorenog tipa, podsjećajući tako više na luksuzno dizajniran šator negoli na kuću ili apartman. Unutar objekta nalaze se četiri sobe od kojih je svaka od soba opremljena ručno rađenim unikatnim namještajem po mjeri, koji je izrađen od recikliranog starog drva. Kroz ulaz u šator dolazi se izravno u dnevni boravak u kojem se nalazi velika kožna sofa, privatni bar i pisaći stol. Iz dnevnog se boravka ulazi u glavnu spavaću sobu, unutar koje se nalazi i privatna kupaonica i prostrani vrt. Dnevni boravak također krasi i kamin koji je idealan ako se ovu oazu odlučite posjetiti tijekom zime. Kompleks je obogaćen privatnim bazenom i vanjskim salonom.

Molori – Južna Afrika

molori12

Molori Safari Lodge nalazi se u udaljenom dijelu Madikwea i jedan je od najekskluzivnijih smještajnih objekata u tom dijelu rezervata. Gosti ovdje mogu uživati u vrhunskom dizajnu, vrhunskoj usluzi, kao i u izvanrednom biljnom i životinjskom svijetu. Objekt se sastoji od pet apartmana otvorenog tipa. A za sve one koji su željni privatnosti tu su još dva predsjednička apartmana sa stijenama koje se lako uvlače te tako gostima omogućuju potpunu intimu. U sklopu svakog apartmana nalazi se privatna terasa i bazen.

Ne propustite