POMIJEŠALA SAM OVA DVA SASTOJKA I MOJA SUDOPERA BLISTA: A ni pećnica više nije zahrđala

Sve za dom
POMIJEŠALA SAM OVA DVA SASTOJKA I MOJA SUDOPERA BLISTA: A ni pećnica više nije zahrđala
.

Slikarka iz Victorije otkrila je metodu čišćenja uz pomoć dva sastojka kojima se sve metalne površine može očistiti od mrlja, prljavštine i masti.

Umivaonik je umotala u foliju, do pola napunila vodom, i dodala pet tableta za pranje suđa u perilici. Njezin je sudoper izgledao kao novi. 

"Bavim se oslikavanjem i farbanjem namještaja i mislila sam da su boje i lakovi koje koristim dobri za okoliš, da im je baza voda i da ne sadrže nikakve štetne i jake tvari koje je kasnije teško ukloniti"- objasnila je ova mama u Facebook grupi gdje je napisala i kako je već mislila da je 'normalno svako jutro provesti par sati čisteći umivaonik'.

sudopera

Kad su tablete za suđe u vodi djelovale tek pet minuta i poslije samo dvije minute laganog struganja, njen je sudoper ostao bez iti jedne fleke i onog što se činilo kao ogrebotine.  Drugim se mamama svidjela njena ideja pa su je odlučile iskušati da pokušaju očistiti svoje pećnice, ali i kvake. Za početak morate odvojiti svaki pomični dio pećnice. Svaki pojedinačno zamotajte u foliju, stavite ih u kadu i napunite ju vrućom vodom. Ubacite tablete za perilicu suđa. Dijelovi pećnice će ostati uronjeni u vodi.

"Stavila sam u kadu dvije rešetke iz pećnice zamotane u foliju i pustila vruću vodu" - objasnila je majka koja je pokrenula priču o čišćenju. Dodala je i da, ako one ili drugi dijelovi pećnice ostaju plutati na površini vode, neki preporučuju da na njih stavite boce gela za tuširanje ili šampona, bilo što će ih težinom potisnuti put dolje. 

sudopera1

"Nakon toga je lako. Na njih stavite tablete za perilicu i ostavite dva sata. Kad sam se vratila, odmah sam vidjela da na njima nema niti malo masnoće, nisam ni morala trljati" - napisala je majka iz Victorije koja je podijelila i fotografije od prije i poslije čišćenja. 

resetka

Ovaj se trik, koji je tako učinkovit zbog kemijske reakcije koja se dogodi između folije i tableta za perilicu suđa, internetom proširio brzinom munje pa su se još danima javljali ljudi iz raznih krajeva svijeta koji su isto isprobali kod kuće, i ostavljali svoje pozitivne komentare i dojmove. Neki su i dodali 'nešto svoje', da trik s čišćenjem bude još učinkovitiji. Tako je jedna žena, koja je iz pećnice izvukla sve dijelove pa čak otkačila i staklena vrata i namakala ih u kadi, napisala da u vruću vodu dodala i sodu bikarbonu, i da je ostavila predmete da se namaču duže od dva sata. 

cisto

"Ostavila sam tri i pol sata u vodi s tabletama i sodi. Ovo je s dijelova moje peći uklonilo nekoliko godina nakupljanu prljavštinu, nikad nije bilo ovako čisto" - napisala je.

db01a0a3026eede72708

(Novi.ba/24sata.hr)

 

Ne propustite