Sin NBA legende kreće očevim stopama (VIDEO)

Lifestalgija
Sin NBA legende kreće očevim stopama (VIDEO)
Sjećate se njegovog oca koji je imao 2 metra i 30 centimetara i nastupao za mnogobrojne ekipe ...

Iako će u srednjoj školi Bol Bol provesti još tri godine, sin nekadašnjeg NBA centra, pokojnog Manutea Bola (1962-2010) potrudio se da svojim “jednostavnim” potezima napravi protivnike smješnim.

Naravno, to što je visok 2.10 sigurno da mu pomaže protiv košarkaša njegove generacije.

Bol koristi svoju nevjerovatnu visinu kako bi dominirao terenom, kako u odbrani tako i u napadu. Teško da se može naći izazov koji je previše težak za ovog momka.

Može da zakuca, u ritmu "ovjeri" skok-šut, ali i da hvata lopte, piše asistencije, lijepi blokade. Možda neki ne bi povjerovali, ali Bol ima i odličnu kontrolu lopte koja bi mogla da se uporedi i sa ponekim "kečevima".

Sjećate se njegovog oca koji je imao 2 metra i 30 centimetara i nastupao za mnogobrojne ekipe, ali još jedna stvar koja "opravdava" njegovu veličinu jeste i činjenica da su skoro svi iz njegove porodice bili viši od 200 centimetara.

To što posjeduje sve te kvalitete možda i nije baš "fer" za srednjoškolca, ali zastrašujuća stvar je što je ovaj 15-godišnjak tek ušao u svoju prvu sezonu.

Ovim video klipom možemo samo da otvorimo "sezonu" njegovih fantastičnih poteza u narednih nekoliko godina profesionalne karijere.

Izvor: nbaserbia.com

Ne propustite