Kerber se mučila protiv uporne Italijanke, Halep lagano dalje, kraj za drugu teniserku svijeta

Tenis
Kerber se mučila protiv uporne Italijanke, Halep lagano dalje, kraj za drugu teniserku svijeta
,

Njemačka teniserka Anđelik Kerber opravdala je ulogu favoritkinje u meču s Italijankom Kamilom Đorđi i pobijedila ju je uz mnogo muke s 2:1, dok je Simona Halep bez mnogo poteškoća izašla na kraj s Julijom Putincevom 2:0.

Rumunka je Kazahstanku preslišala za sat i devetnaest minuta na terenu 6:1, 6:4 i plasirala se u osminu finala Australian Opena.

Treća teniserka planete je od samog starta nametnula svoj ritam i tempo i već u drugom gemu meča napravila brejk za 2:0.

Uzvratila je Putinceva brejkom za 2:1, ali je onda pretrpjela još dva i izgubila je set lagano.

U drugom je ogromna borba viđena u prvom gemu kada je Halep imala čak tri šanse za oduzimanje servisa rivalki i nije ih iskoristila.

Ono što je propustila u tom, nadoknadila je u petom gemu kada je brejkom povela 3:2. Ispustila je svoj servis, a onda osvojila novi Julijin i uspješno se odbranila od njenog napada, što je bilo dovoljno za prolaz dalje.

Kerber je u svom meču imala značajno više posla i pobijedila je 6:2, 6:7 (4), 6:3.

Poslije prvog seta u kom je Đorđi napravila ogroman broj duplih grešaka, a Njemica igrala sigurnije na servisu, Đorđi nije imala šta da traži na terenu.

Dvadeset neiznuđenih promašaja iz tog prvog seta i čak osam duplih, Italijanka kao da je zaboravila u drugom setu.

U suštoj suprotnosti u odnosu na prvi set, kad su obje teniserke pokazivale slabosti u svojim servis gemovima, u drugom setu toga nije bilo.

Obje su čuvale svoje servise i tek su nijanse taj-brejka odlučile da Đorđi, 102. igračica planete uspije da izjednači sa četiri uzastopna mini-brejka kojim je od 1:3 došla do 4:3, a onda i od 5:4 do 7:4.

Meč je prelomljen u trećem gemu trećeg seta kada je Đorđi imala tri šanse za brejk, Kerber se izvukla i onda odmah u četvrtom gemu ona iskoristila jedinu brejk priliku za 3:1.

Kasnije je tu prednost ispustila i odmah zatim vratila brejkom za 5:3 pa je poslije velike borbe prošla dalje. Ona će u narednom kolu igrati protiv Anastasije Pavljučenkove koja je bila bolja od druge igračice planete Karoline Pliškove.

U preostalim završenim mečevima Anet Kontaveit je deklasirala Belindu Benčić sa 6:0, 6:1, a Poljakinja Svjatek je lako izašla na kraj s Donnom Vekić 7:5, 6:4. Također, 17. igračica svijeta, Belgijanka Mertens, teže od očekivanog savladala je 600. s WTA liste, Amerikanku Bellis s 2:1.

(Sport.ba)

Ne propustite