JEDNA JE OD NAJBOGATIJIH PJEVAČICA, A VEĆ 10 GODINA NIJE IZAŠLA IZ SVOG ZAMKA: Porodicu nikako ne viđa, NJEN HIT SVI ZNATE, KO JE ONA?

Kiosk
JEDNA JE OD NAJBOGATIJIH PJEVAČICA, A VEĆ 10 GODINA NIJE IZAŠLA IZ SVOG ZAMKA: Porodicu nikako ne viđa, NJEN HIT SVI ZNATE, KO JE ONA?
.

Za Enju (55), neponovljivu keltsku popularnu muzičku zvijezdu s kraja 80-ih i početka 90-ih, kažu da je najbogatija žena u istoriji Irske i Velike Britanije. To je možda pretjerivanje, ali neosporno je da je ta žena apsolutno najuspješnija autorka s tih prostora, nakon prodatih 75 miliona primjeraka albuma i zarađenih 117 milona eura.

b3

A apsolutno je sigurno da je jedna od najmisterioznijih i najčudnijih pojava na svjetskoj javnoj sceni.

b1

Ona od 1997. živi u viktorijanskom dvorcu Manderlej u okolini Dablina koji je kupila čak i relativno jeftino, za nekih 3 miliona eura. Prvi komšija joj je Bono Voks (56), ali se u posljednjih 10 godina u javnosti pojavila samo tri puta.

b4

U posljednjih desetak godina izdala je dva albuma, i to je praktično sve za šta ona živi. Jedina pomoć u snimanju joj je anonimni stariji bračni par. Enja je, kažu, sposobna da mjesece potroši na jedan jedini detalj jedne jedine pjesme, pa nije neobično da njeni masteri na kraju imaju i po 500 presnimavanja samo jedne muzičke deonice u pjesmi.

b5

Njen ujak Noel Dugan izjavio je za "Sunday Times" da živi kao kraljica ili kao pustinjak, dotle da je ni njena porodica ne viđa nešto previše.

b

Prijatelji kažu da "baš urnebesno zabavna", a ona je sama u rijetkim trenucima kada je davala izjave, znala da govori da je nakon snimanja, a njima se bavi svaki dan, tako mračno raspoložena da ne može da zamisli kakav bi to stalniji životni partner mogao da bude u stanju da je podnosi takvu. Zato nastavlja da živi sama.

bb

Zanimljivo, kad je tek počinjala samostalnu karijeru 1986. u dobi od 25 godina, niko joj nije predviđao neki poseban uspjeh.

 

Ne propustite