Džumhur pružio žestok otpor, iskustvo presudilo na Wawrinkinu stranu

Tenis
Džumhur pružio žestok otpor, iskustvo presudilo na Wawrinkinu stranu
,

Damir Džumhur poražen je u prvom kolu Australian Opena od Švicarca Stana Wawrinke rezultatom 3:1, po setovima je bilo 5:7, 7:6 (7:4), 4:6 i 4:6.

Bio je to neizvjestan duel, u kojem su sitnice odlučile pobjednika i putnika u drugo kolo prvog Grand Slama sezone.

Na startu meča oba tenisera bila su sigurna na svoj servis, a onda je u 12. gemu uslijedio break Švicarca koji je imao čak tri vezane lopte za osvajanje seta. Iskusni Stan iskoristio je prvu i riješio set u svoju korist sa 7:5.

U nastavku je najbolji bh. teniser zaigrao znatno bolje, već na otvaranju imao dvije break lopte, ali ih nije uspio iskoristiti. Pravu dramu vidjeli smo u osmom gemu kada je Damir spasio dvije break lopte, a potom i set loptu u 12. gemu. Srećom, bio je usješniji u tie-breaku sa 7:4 i uslijedilo je izjednačenje na 1:1.

Onda je uslijedila nešto mirnija igra u trećem setu, pa smo prvi break vidjeli u devetom gemu. Nažalost, imao ga je Wawrinka i servisom je potvrdio osvajanje ovog seta za 6:4.

maxresdefault

U narednom setu skoro identična situacija. Niti jedna break prilika do devetog gema, a onda dvije za Švicarca. Uspio je Wawrinka napraviti break i povesti sa 5:4, te je sigurnim servirsom potvrdio pobjedu.

Bio je ovo četvrti duel dva tenisera, a Švicarac je ostvario svoju drugu pobjedu u duelima s našim najboljim teniserom i tako izjednačio skor.

Ne propustite